
Rizoto s houbami a Lučinou

Velmi snadné
0-15 minut
4/5
Pro děti
Ingredience
Složení 4 porce
- Olej olivový 2 plž
- Rýže kulatozrnná 200 g
- Pepř
- Sůl
- Lučina 200 g
- Česnek 1 strouž.
- Vývar zeleninový 700 ml
- Žampiony portobello 2 ks
- Rozmarýn čerstvý
- Olej olivový 2 plž
- Rýže kulatozrnná 200 g
- Pepř
- Sůl
- Lučina 200 g
- Česnek 1 strouž.
- Vývar zeleninový 700 ml
- Žampiony portobello 2 ks
- Rozmarýn čerstvý
Příprava
- 1Rýži osmahněte na lžíci oleje, vsypte do pekáče, osolte a zalijte vývarem. Při 120 °C upečte v troubě doměkka. Vyjměte a vmíchejte Lučinu. V pánvi krátce opečte na zbylém oleji česnek, přidejte houby a rozmarýn, opečte je a posypte jimi rizoto.
- 1Rýži osmahněte na lžíci oleje, vsypte do pekáče, osolte a zalijte vývarem. Při 120 °C upečte v troubě doměkka. Vyjměte a vmíchejte Lučinu. V pánvi krátce opečte na zbylém oleji česnek, přidejte houby a rozmarýn, opečte je a posypte jimi rizoto.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.