×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře s velikonoční nádivkou

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Kuře s velikonoční nádivkou

Co budete potřebovat

celé kuře
4-5 plátků toustového chleba
4 vejce
petrželová nať
muškátový květ
máslo
100 g listového špenátu
1 stroužek česneku
1 šalotka
mléko
30 % smetana
sůl, černý mletý pepř

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Kuře nasolte a opepřete ze všech stran a to i zevnitř. Toustový chléb nakrájejte a dejte opéct v pekáčku do trouby, oddělte ze 4 vajec bílky od žloutku. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh se špetkou soli a pár kapek octa. Listový špenát čerstvý nebo rozmrazený vložte do mísy se žloutky a přidejte opečené kostičky chleba, které před tím navlhčíte mlékem. Směs osolte, opepřete a dochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem. Na závěr vmíchejte opatrně sníh. Nádivkou naplňte kuře a nohy kuřete svažte k sobě provázkem, aby nádivka příliš nevytekla. Ze zbylé nádivky vytvořte knedlíčky nebo kuličky a dejte péct spolu s kuřetem na přibližně 20 minut. Po 20 minutách vyndejte knedlíčky a na kuře poklaďte plátky másla a pečte dalších cca 45 minut dozlatova. Mezitím si připravte špenát - jako lehkou přílohu. Nakrájejte šalotku, kterou zpěňte na másle s nasekaným stroužkem česneku. Přidejte špenátové listy a zakápněte trochou smetany, osolte a opepřete. Špenát vařte 2-3 minutky. Upečené kuře rozporcujte a podávejte na špenátu s velikonočními knedlíčky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře s velikonoční nádivkou

Hlavní chod Snadné Česká Maso Velikonoce Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

celé kuře
4-5 plátků toustového chleba
4 vejce
petrželová nať
muškátový květ
máslo
100 g listového špenátu
1 stroužek česneku
1 šalotka
mléko
30 % smetana
sůl, černý mletý pepř

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Kuře nasolte a opepřete ze všech stran a to i zevnitř. Toustový chléb nakrájejte a dejte opéct v pekáčku do trouby, oddělte ze 4 vajec bílky od žloutku. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh se špetkou soli a pár kapek octa. Listový špenát čerstvý nebo rozmrazený vložte do mísy se žloutky a přidejte opečené kostičky chleba, které před tím navlhčíte mlékem. Směs osolte, opepřete a dochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem. Na závěr vmíchejte opatrně sníh. Nádivkou naplňte kuře a nohy kuřete svažte k sobě provázkem, aby nádivka příliš nevytekla. Ze zbylé nádivky vytvořte knedlíčky nebo kuličky a dejte péct spolu s kuřetem na přibližně 20 minut. Po 20 minutách vyndejte knedlíčky a na kuře poklaďte plátky másla a pečte dalších cca 45 minut dozlatova. Mezitím si připravte špenát - jako lehkou přílohu. Nakrájejte šalotku, kterou zpěňte na másle s nasekaným stroužkem česneku. Přidejte špenátové listy a zakápněte trochou smetany, osolte a opepřete. Špenát vařte 2-3 minutky. Upečené kuře rozporcujte a podávejte na špenátu s velikonočními knedlíčky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat