×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře s těstovinami

Další recepty a články

Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety,...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...

Kuře s těstovinami

Co budete potřebovat

4 kuřecí stehna AQ
sůl, pepř
1 lžíce slunečnicového oleje AQ
2 větší lžíce másla
1 cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, utřené
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté papriky
2 lžíce oregana AQ, nasekaného
300 ml kuřecího vývaru ABio
půl lžíce citronové kůry, jemně nastrouhané
1 balení smetany ke šlehání
400 g těstovin tagliatelle
1 lžíce hladkolisté petrželky

Jak na to?

Kuřecí stehna osolte a opepřete. Slunečnicový olej rozehřejte ve středně velkém hrnci. Pak na něm postupně ze všech stran zprudka opečte maso, aby se zatáhlo. Kuřecí stehna vyndejte a do hrnce naopak dejte jednu lžíci másla, nechte rozpustit, přidejte cibuli i česnek a opékejte pět minut, dokud obojí lehce nechytne barvu. Přimíchejte lžíci mouky a pár minut ji opékejte, přidejte papriku, oregano, po chvíli i vývar, lehce osolte a opepřete a do hrnce vraťte kuřecí maso. Přiveďte k varu, snižte plamen a přiklopené nechte čtvrt hodiny probublávat. Pak plamen mírně zvyšte a odklopené vařte dalších patnáct minut. Maso na chvíli vyndejte a do omáčky vmíchejte kůru a smetanu. Zahřívejte do zhoustnutí. Tagliatelle uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě, sceďte je, smíchejte s druhou lžící másla a hladkolistou petrželkou. Podávejte společně, přelité omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře s těstovinami

Hlavní chod Snadné Italská Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

4 kuřecí stehna AQ
sůl, pepř
1 lžíce slunečnicového oleje AQ
2 větší lžíce másla
1 cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, utřené
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté papriky
2 lžíce oregana AQ, nasekaného
300 ml kuřecího vývaru ABio
půl lžíce citronové kůry, jemně nastrouhané
1 balení smetany ke šlehání
400 g těstovin tagliatelle
1 lžíce hladkolisté petrželky

Jak na to?

Kuřecí stehna osolte a opepřete. Slunečnicový olej rozehřejte ve středně velkém hrnci. Pak na něm postupně ze všech stran zprudka opečte maso, aby se zatáhlo. Kuřecí stehna vyndejte a do hrnce naopak dejte jednu lžíci másla, nechte rozpustit, přidejte cibuli i česnek a opékejte pět minut, dokud obojí lehce nechytne barvu. Přimíchejte lžíci mouky a pár minut ji opékejte, přidejte papriku, oregano, po chvíli i vývar, lehce osolte a opepřete a do hrnce vraťte kuřecí maso. Přiveďte k varu, snižte plamen a přiklopené nechte čtvrt hodiny probublávat. Pak plamen mírně zvyšte a odklopené vařte dalších patnáct minut. Maso na chvíli vyndejte a do omáčky vmíchejte kůru a smetanu. Zahřívejte do zhoustnutí. Tagliatelle uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě, sceďte je, smíchejte s druhou lžící másla a hladkolistou petrželkou. Podávejte společně, přelité omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...

Inspirujte se podobnými recepty