Kuře pečené s bramborami, špenátem a rajčaty
Ingredience
1 | velká cibule, přepůlená, tence pokrájená |
85 g | krémového smetanového sýru |
200 g | mraženého listového špenátu, rozmrazeného, vymačkaného, nasekaného |
muškátový oříšek, sůl, pepř | |
4 | krásné kuřecí prsní řízky |
4 | větvičky cherry rajčat, vždy 7–8 rajčat |
na větvičce | |
550 g | brambor, tence pokrájených na plátky |
4 | stroužky česneku, na plátky |
8 | vypeckovaných oliv |
1 | lžíce olivového oleje |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Cibuli dejte do mísy a přelijte ji vroucí vodou, aby byla potopená. Nechte stát 15 minut. Mezitím smíchejte sýr, špenát, větší špetku muškátového oříšku a hodně pepře v míse. Pak směsí zakryjte vršky soleného kuřecího masa a navrch posaďte po větvičce cherry rajčat.
Sceďte nakrájenou cibuli a důkladně ji osušte. Pak ji opatrně promíchejte s plátky brambor, česnekem, olivami, olejem a pepřem. Ze směsi vytvořte na pečicím papíru čtyři „ostrovy“, lehce je přimáčkněte a dejte na 25 minut péct. Poté na každý ostrov dejte po jednom kuřecím řízku a pečte dalších 20–30 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY