×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře pečené s bramborami, špenátem a rajčaty

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety,...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Kuře pečené s bramborami, špenátem a rajčaty

Co budete potřebovat

1 velká cibule, přepůlená, tence pokrájená
85 g krémového smetanového sýru
200 g mraženého listového špenátu, rozmrazeného, vymačkaného, nasekaného
muškátový oříšek, sůl, pepř
4 krásné kuřecí prsní řízky
4 větvičky cherry rajčat, vždy 7–8 rajčat
na větvičce
550 g brambor, tence pokrájených na plátky
4 stroužky česneku, na plátky
8 vypeckovaných oliv
1 lžíce olivového oleje

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Cibuli dejte do mísy a přelijte ji vroucí vodou, aby byla potopená. Nechte stát 15 minut. Mezitím smíchejte sýr, špenát, větší špetku muškátového oříšku a hodně pepře v míse. Pak směsí zakryjte vršky soleného kuřecího masa a navrch posaďte po větvičce cherry rajčat.
Sceďte nakrájenou cibuli a důkladně ji osušte. Pak ji opatrně promíchejte s plátky brambor, česnekem, olivami, olejem a pepřem. Ze směsi vytvořte na pečicím papíru čtyři „ostrovy“, lehce je přimáčkněte a dejte na 25 minut péct. Poté na každý ostrov dejte po jednom kuřecím řízku a pečte dalších 20–30 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře pečené s bramborami, špenátem a rajčaty

Hlavní chod Náročné Italská Pečení Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (14)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

1 velká cibule, přepůlená, tence pokrájená
85 g krémového smetanového sýru
200 g mraženého listového špenátu, rozmrazeného, vymačkaného, nasekaného
muškátový oříšek, sůl, pepř
4 krásné kuřecí prsní řízky
4 větvičky cherry rajčat, vždy 7–8 rajčat
na větvičce
550 g brambor, tence pokrájených na plátky
4 stroužky česneku, na plátky
8 vypeckovaných oliv
1 lžíce olivového oleje

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Cibuli dejte do mísy a přelijte ji vroucí vodou, aby byla potopená. Nechte stát 15 minut. Mezitím smíchejte sýr, špenát, větší špetku muškátového oříšku a hodně pepře v míse. Pak směsí zakryjte vršky soleného kuřecího masa a navrch posaďte po větvičce cherry rajčat.
Sceďte nakrájenou cibuli a důkladně ji osušte. Pak ji opatrně promíchejte s plátky brambor, česnekem, olivami, olejem a pepřem. Ze směsi vytvořte na pečicím papíru čtyři „ostrovy“, lehce je přimáčkněte a dejte na 25 minut péct. Poté na každý ostrov dejte po jednom kuřecím řízku a pečte dalších 20–30 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Inspirujte se podobnými recepty