Kuře pečené na slanině a bramborách
Ingredience
1 | kuře, omyté, osušené |
sůl, pepř | |
150 g | másla |
1 | palice česneku, neoloupaná, přepůlená |
150 g | anglické slaniny, nakrájené na nudličky |
500 g | brambor |
pár snítek tymiánu |
Postup přípravy
Kuře omyjte, osušte a zvenku i zevnitř důkladně osolte a opepřete. Položte do pekáčku. Rozpusťte tři lžíce másla a poté jím potřete celé kuře. Zbylé máslo nakrájejte na plátky a těmi obložte celé kuře. Podlijte vodou tak, aby jí bylo zhruba půl centimetru ode dna pekáčku. Přidejte palici česneku a nakonec kuře zasypejte anglickou slaninou. Dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C. Během pečení podlévejte. Brambory oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a po půlhodině je spolu se snítkami tymiánu přidejte ke kuřeti. Teplotu snižte na 180 °C a za stálého podlévání pečte další hodinu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY