Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Kuře pečené na slanině a bramborách

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Kuře pečené na slanině a bramborách

Co budete potřebovat

1 kuře, omyté, osušené
sůl, pepř
150 g másla
1 palice česneku, neoloupaná, přepůlená
150 g anglické slaniny, nakrájené na nudličky
500 g brambor
pár snítek tymiánu

Jak na to?

Kuře omyjte, osušte a zvenku i zevnitř důkladně osolte a opepřete. Položte do pekáčku. Rozpusťte tři lžíce másla a poté jím potřete celé kuře. Zbylé máslo nakrájejte na plátky a těmi obložte celé kuře. Podlijte vodou tak, aby jí bylo zhruba půl centimetru ode dna pekáčku. Přidejte palici česneku a nakonec kuře zasypejte anglickou slaninou. Dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C. Během pečení podlévejte. Brambory oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a po půlhodině je spolu se snítkami tymiánu přidejte ke kuřeti. Teplotu snižte na 180 °C a za stálého podlévání pečte další hodinu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře pečené na slanině a bramborách

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Tymián Magazín 9/2010
Průměrné hodnocení 4 (28)

Co budete potřebovat

1 kuře, omyté, osušené
sůl, pepř
150 g másla
1 palice česneku, neoloupaná, přepůlená
150 g anglické slaniny, nakrájené na nudličky
500 g brambor
pár snítek tymiánu

Jak na to?

Kuře omyjte, osušte a zvenku i zevnitř důkladně osolte a opepřete. Položte do pekáčku. Rozpusťte tři lžíce másla a poté jím potřete celé kuře. Zbylé máslo nakrájejte na plátky a těmi obložte celé kuře. Podlijte vodou tak, aby jí bylo zhruba půl centimetru ode dna pekáčku. Přidejte palici česneku a nakonec kuře zasypejte anglickou slaninou. Dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C. Během pečení podlévejte. Brambory oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a po půlhodině je spolu se snítkami tymiánu přidejte ke kuřeti. Teplotu snižte na 180 °C a za stálého podlévání pečte další hodinu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty