×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře pečené na slanině a bramborách

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Kuře pečené na slanině a bramborách

Co budete potřebovat

1 kuře, omyté, osušené
sůl, pepř
150 g másla
1 palice česneku, neoloupaná, přepůlená
150 g anglické slaniny, nakrájené na nudličky
500 g brambor
pár snítek tymiánu

Jak na to?

Kuře omyjte, osušte a zvenku i zevnitř důkladně osolte a opepřete. Položte do pekáčku. Rozpusťte tři lžíce másla a poté jím potřete celé kuře. Zbylé máslo nakrájejte na plátky a těmi obložte celé kuře. Podlijte vodou tak, aby jí bylo zhruba půl centimetru ode dna pekáčku. Přidejte palici česneku a nakonec kuře zasypejte anglickou slaninou. Dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C. Během pečení podlévejte. Brambory oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a po půlhodině je spolu se snítkami tymiánu přidejte ke kuřeti. Teplotu snižte na 180 °C a za stálého podlévání pečte další hodinu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře pečené na slanině a bramborách

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 9/2010
Průměrné hodnocení 4 (24)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

1 kuře, omyté, osušené
sůl, pepř
150 g másla
1 palice česneku, neoloupaná, přepůlená
150 g anglické slaniny, nakrájené na nudličky
500 g brambor
pár snítek tymiánu

Jak na to?

Kuře omyjte, osušte a zvenku i zevnitř důkladně osolte a opepřete. Položte do pekáčku. Rozpusťte tři lžíce másla a poté jím potřete celé kuře. Zbylé máslo nakrájejte na plátky a těmi obložte celé kuře. Podlijte vodou tak, aby jí bylo zhruba půl centimetru ode dna pekáčku. Přidejte palici česneku a nakonec kuře zasypejte anglickou slaninou. Dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C. Během pečení podlévejte. Brambory oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a po půlhodině je spolu se snítkami tymiánu přidejte ke kuřeti. Teplotu snižte na 180 °C a za stálého podlévání pečte další hodinu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty