Kuře na víně
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Kuře naporcuju na 6—8 kousků. Zbylé kosti dám do hrnce, přihodím k nim celou oloupanou cibuli a mrkev, 6 kuliček černého pepře, sůl a zaliju vodou, aby bylo kuře ponořené. Přivedu k varu, stáhnu plamen a vařím až do chvíle, kdy vývar potřebuju.
2. Slaninu nakrájím na malé hranolky, dám je spolu s polovinou másla do kastrolu se silným dnem a smažím na středním plameni dozlatova. Pak slaninu vyndám a dám ji stranou.
3. Jednotlivé porce kuřete osolím, opepřím a vložím je do rozpáleného tuku, který zbyl po slanině, a z obou stran je osmahnu do světle zlatova. Osmažené kuře vyndám a dám si ho stranou.
4. Oloupanou cibuli a mrkev nakrájím na větší kusy. Ty vložím do stejného kastrolu, ve kterém jsem smažila kuře, někdy musím přilít trochu oleje a mrkev s cibulí osmahnu. Přidám oloupaný a na plátky nakrájený česnek a také ho krátce osmahnu. Pak do kastrolu vrátím slaninu a kuře, zapráším moukou, promíchám a nechám asi minutu až dvě zasmahnout. Přiliju koňak, víno a nakonec přidám bylinky. Naběračkou přiliju do kastrolu vývar ze zbylého kuřecího skeletu tak, až jsou porce kuřete ponořené. Přivedu k varu, stáhnu plamen a nechám jen lehce probublávat. Kastrol částečně zakryju pokličkou.
5. Mezitím rozpustím v pánvi zbytek másla a dám do něj osmahnout cibulky a žampiony. Pokud jsou žampiony moc velké, rozkrojím je na půlky nebo čtvrtky. Přidám je do kastrolu ke kuřeti ve chvíli, kdy jsou dozlatova osmažené. Vše osolím a opepřím.
6. Asi po 40 minutách by mělo být maso měkké, ale ne úplně odpadávat od kostí. V té chvíli ho vyndám z kastrolu a dám stranou.
7. Zesílím plamen a nechám omáčku prudce probublávat, aby trochu zhoustla a krásně se leskla. Nakonec vrátím kuře zpět do omáčky a podávám ho s pečenými brambory.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Kuře na víně
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Kuře naporcuju na 6—8 kousků. Zbylé kosti dám do hrnce, přihodím k nim celou oloupanou cibuli a mrkev, 6 kuliček černého pepře, sůl a zaliju vodou, aby bylo kuře ponořené. Přivedu k varu, stáhnu plamen a vařím až do chvíle, kdy vývar potřebuju.
2. Slaninu nakrájím na malé hranolky, dám je spolu s polovinou másla do kastrolu se silným dnem a smažím na středním plameni dozlatova. Pak slaninu vyndám a dám ji stranou.
3. Jednotlivé porce kuřete osolím, opepřím a vložím je do rozpáleného tuku, který zbyl po slanině, a z obou stran je osmahnu do světle zlatova. Osmažené kuře vyndám a dám si ho stranou.
4. Oloupanou cibuli a mrkev nakrájím na větší kusy. Ty vložím do stejného kastrolu, ve kterém jsem smažila kuře, někdy musím přilít trochu oleje a mrkev s cibulí osmahnu. Přidám oloupaný a na plátky nakrájený česnek a také ho krátce osmahnu. Pak do kastrolu vrátím slaninu a kuře, zapráším moukou, promíchám a nechám asi minutu až dvě zasmahnout. Přiliju koňak, víno a nakonec přidám bylinky. Naběračkou přiliju do kastrolu vývar ze zbylého kuřecího skeletu tak, až jsou porce kuřete ponořené. Přivedu k varu, stáhnu plamen a nechám jen lehce probublávat. Kastrol částečně zakryju pokličkou.
5. Mezitím rozpustím v pánvi zbytek másla a dám do něj osmahnout cibulky a žampiony. Pokud jsou žampiony moc velké, rozkrojím je na půlky nebo čtvrtky. Přidám je do kastrolu ke kuřeti ve chvíli, kdy jsou dozlatova osmažené. Vše osolím a opepřím.
6. Asi po 40 minutách by mělo být maso měkké, ale ne úplně odpadávat od kostí. V té chvíli ho vyndám z kastrolu a dám stranou.
7. Zesílím plamen a nechám omáčku prudce probublávat, aby trochu zhoustla a krásně se leskla. Nakonec vrátím kuře zpět do omáčky a podávám ho s pečenými brambory.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio