Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kuře na víně

Kuře na víně

Náročné Hlavní chod Magazín 12/2011
Náročné Hlavní chod Magazín 12/2011

Ingredience

1 větší kuře
2 cibule
2 velké mrkve
6 kuliček černého pepře
150 g slaniny v celku
60 g másla
2 stroužky česneku
2 lžíce mouky
2 lžíce koňaku
1 láhev červeného vína (nejlépe burgundského)
4–5 větviček čerstvého tymiánu
3 bobkové listy
12 malých cibulek, oloupaných
200 g malých žampionu
sůl a pepř

Postup přípravy

1. Kuře naporcuju na 6—8 kousků. Zbylé kosti dám do hrnce, přihodím k nim celou oloupanou cibuli a mrkev, 6 kuliček černého pepře, sůl a zaliju vodou, aby bylo kuře ponořené. Přivedu k varu, stáhnu plamen a vařím až do chvíle, kdy vývar potřebuju.
2. Slaninu nakrájím na malé hranolky, dám je spolu s polovinou másla do kastrolu se silným dnem a smažím na středním plameni dozlatova. Pak slaninu vyndám a dám ji stranou.
3. Jednotlivé porce kuřete osolím, opepřím a vložím je do rozpáleného tuku, který zbyl po slanině, a z obou stran je osmahnu do světle zlatova. Osmažené kuře vyndám a dám si ho stranou.
4. Oloupanou cibuli a mrkev nakrájím na větší kusy. Ty vložím do stejného kastrolu, ve kterém jsem smažila kuře, někdy musím přilít trochu oleje a mrkev s cibulí osmahnu. Přidám oloupaný a na plátky nakrájený česnek a také ho krátce osmahnu. Pak do kastrolu vrátím slaninu a kuře, zapráším moukou, promíchám a nechám asi minutu až dvě zasmahnout. Přiliju koňak, víno a nakonec přidám bylinky. Naběračkou přiliju do kastrolu vývar ze zbylého kuřecího skeletu tak, až jsou porce kuřete ponořené. Přivedu k varu, stáhnu plamen a nechám jen lehce probublávat. Kastrol částečně zakryju pokličkou.
5. Mezitím rozpustím v pánvi zbytek másla a dám do něj osmahnout cibulky a žampiony. Pokud jsou žampiony moc velké, rozkrojím je na půlky nebo čtvrtky. Přidám je do kastrolu ke kuřeti ve chvíli, kdy jsou dozlatova osmažené. Vše osolím a opepřím.
6. Asi po 40 minutách by mělo být maso měkké, ale ne úplně odpadávat od kostí. V té chvíli ho vyndám z kastrolu a dám stranou.
7. Zesílím plamen a nechám omáčku prudce probublávat, aby trochu zhoustla a krásně se leskla. Nakonec vrátím kuře zpět do omáčky a podávám ho s pečenými brambory.

Pomohl vám recept?

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png