Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVývar s kuřecími knedlíčky
Albert logoAlbert logo
  • Vývar s kuřecími knedlíčky

Vývar s kuřecími knedlíčky

Vývar s kuřecími knedlíčky
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Velikonoce
Polévka

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Kuřecí polévková směs 2 ks
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Mrkev 3 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Cibule 1 ks
  • Bobkový list 3 ks
  • Tymián čerstvý 5 snít.
  • Pepř celý 3 ks
  • Petržel hladkolistá 1 svaz.
  • Mléko 15 ml
  • Krupice 6 plž
  • Vejce 1 ks
  • Hrášek mražený 1 hrs.
  • Sůl
  • Máslo 2 plž
  • Kuřecí polévková směs 2 ks
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Mrkev 3 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Cibule 1 ks
  • Bobkový list 3 ks
  • Tymián čerstvý 5 snít.
  • Pepř celý 3 ks
  • Petržel hladkolistá 1 svaz.
  • Mléko 15 ml
  • Krupice 6 plž
  • Vejce 1 ks
  • Hrášek mražený 1 hrs.
  • Sůl
  • Máslo 2 plž

Příprava

1
Kuřecí skelety a krky dejte do většího hrnce s rozpáleným olejem a asi 5 minut je ze všech stran opečte. Přidejte očištěnou, rozpůlenou cibuli a jednu mrkev pokrájenou na větší kusy, stáhněte plamen a restujte dalších pět minut. Přilijte 1,5 litru vroucí vody a přiveďte k varu. Přidejte koření a byliny, stáhněte plamen tak, aby obsah hrnce mírně pobublával, a vařte asi hodinu. Průběžně sbírejte pěnu, která se bude tvořit na hladině.
2
Vylovte skelety a krky a vývar nechte trochu zchladnout. Oberte maso z kostí a nasekejte ho nadrobno. Rozpuštěné máslo smíchejte s mlékem a rozšlehaným vejcem, přidejte krupici, sůl, posekanou petrželku (část si nechte stranou k podávání) a maso. Umíchejte hladké těsto.
3
Vývar přeceďte do čistého hrnce a přiveďte k varu, přidejte zbylé mrkve pokrájené na drobné kostičky a povolený hrášek, osolte a vařte, dokud není zelenina takřka akorát. Z těsta tvarujte knedlíčky a zavařte je v polévce. Jakmile vyplavou na hladinu, je polévka připravena k servírování. Chuť dolaďte solí a talíře dozdobte petrželkou.
1
Kuřecí skelety a krky dejte do většího hrnce s rozpáleným olejem a asi 5 minut je ze všech stran opečte. Přidejte očištěnou, rozpůlenou cibuli a jednu mrkev pokrájenou na větší kusy, stáhněte plamen a restujte dalších pět minut. Přilijte 1,5 litru vroucí vody a přiveďte k varu. Přidejte koření a byliny, stáhněte plamen tak, aby obsah hrnce mírně pobublával, a vařte asi hodinu. Průběžně sbírejte pěnu, která se bude tvořit na hladině.
2
Vylovte skelety a krky a vývar nechte trochu zchladnout. Oberte maso z kostí a nasekejte ho nadrobno. Rozpuštěné máslo smíchejte s mlékem a rozšlehaným vejcem, přidejte krupici, sůl, posekanou petrželku (část si nechte stranou k podávání) a maso. Umíchejte hladké těsto.
3
Vývar přeceďte do čistého hrnce a přiveďte k varu, přidejte zbylé mrkve pokrájené na drobné kostičky a povolený hrášek, osolte a vařte, dokud není zelenina takřka akorát. Z těsta tvarujte knedlíčky a zavařte je v polévce. Jakmile vyplavou na hladinu, je polévka připravena k servírování. Chuť dolaďte solí a talíře dozdobte petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 9 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.