
Vývar s kuřecími knedlíčky

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Pro děti
Polévka
Ingredience
Složení 6 porcí
- Kuřecí polévková směs 2 ks
- Olej slunečnicový 3 plž
- Mrkev 3 ks
- Nové koření 5 ks
- Cibule 1 ks
- Bobkový list 3 ks
- Tymián čerstvý 5 snít.
- Pepř celý 3 ks
- Petržel hladkolistá 1 svaz.
- Mléko 15 ml
- Krupice 6 plž
- Vejce 1 ks
- Hrášek mražený 1 hrs.
- Sůl
- Máslo 2 plž
- Kuřecí polévková směs 2 ks
- Olej slunečnicový 3 plž
- Mrkev 3 ks
- Nové koření 5 ks
- Cibule 1 ks
- Bobkový list 3 ks
- Tymián čerstvý 5 snít.
- Pepř celý 3 ks
- Petržel hladkolistá 1 svaz.
- Mléko 15 ml
- Krupice 6 plž
- Vejce 1 ks
- Hrášek mražený 1 hrs.
- Sůl
- Máslo 2 plž
Příprava
- 1Kuřecí skelety a krky dejte do většího hrnce s rozpáleným olejem a asi 5 minut je ze všech stran opečte. Přidejte očištěnou, rozpůlenou cibuli a jednu mrkev pokrájenou na větší kusy, stáhněte plamen a restujte dalších pět minut. Přilijte 1,5 litru vroucí vody a přiveďte k varu. Přidejte koření a byliny, stáhněte plamen tak, aby obsah hrnce mírně pobublával, a vařte asi hodinu. Průběžně sbírejte pěnu, která se bude tvořit na hladině.
- 2Vylovte skelety a krky a vývar nechte trochu zchladnout. Oberte maso z kostí a nasekejte ho nadrobno. Rozpuštěné máslo smíchejte s mlékem a rozšlehaným vejcem, přidejte krupici, sůl, posekanou petrželku (část si nechte stranou k podávání) a maso. Umíchejte hladké těsto.
- 3Vývar přeceďte do čistého hrnce a přiveďte k varu, přidejte zbylé mrkve pokrájené na drobné kostičky a povolený hrášek, osolte a vařte, dokud není zelenina takřka akorát. Z těsta tvarujte knedlíčky a zavařte je v polévce. Jakmile vyplavou na hladinu, je polévka připravena k servírování. Chuť dolaďte solí a talíře dozdobte petrželkou.
- 1Kuřecí skelety a krky dejte do většího hrnce s rozpáleným olejem a asi 5 minut je ze všech stran opečte. Přidejte očištěnou, rozpůlenou cibuli a jednu mrkev pokrájenou na větší kusy, stáhněte plamen a restujte dalších pět minut. Přilijte 1,5 litru vroucí vody a přiveďte k varu. Přidejte koření a byliny, stáhněte plamen tak, aby obsah hrnce mírně pobublával, a vařte asi hodinu. Průběžně sbírejte pěnu, která se bude tvořit na hladině.
- 2Vylovte skelety a krky a vývar nechte trochu zchladnout. Oberte maso z kostí a nasekejte ho nadrobno. Rozpuštěné máslo smíchejte s mlékem a rozšlehaným vejcem, přidejte krupici, sůl, posekanou petrželku (část si nechte stranou k podávání) a maso. Umíchejte hladké těsto.
- 3Vývar přeceďte do čistého hrnce a přiveďte k varu, přidejte zbylé mrkve pokrájené na drobné kostičky a povolený hrášek, osolte a vařte, dokud není zelenina takřka akorát. Z těsta tvarujte knedlíčky a zavařte je v polévce. Jakmile vyplavou na hladinu, je polévka připravena k servírování. Chuť dolaďte solí a talíře dozdobte petrželkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.