×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuře na paprice s rýží

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Kuře na paprice s rýží

Co budete potřebovat

1 cibule
2 lžíce másla
1 kuře, naporcované na 6–8 kusů
sůl
pepř
sladká paprika BASIC
nové koření BASIC
pepř BASIC
tymián
500 ml zeleninového vývaru
2 lžíce hladké mouky BASIC
1 kelímek smetany ke šlehání BASIC
600 g rýže BASIC

Jak na to?

Cibuli pokrájejte najemno a pak ji 3–5 minut smažte na másle. Mezitím naporcujte dobře omyté a osušené kuře a všechny části osolte a opepřete a důkladně ze všech stran posypte sladkou paprikou. Pak porce masa postupně opečte na základu v hrnci. Všechny kousky vraťte do hrnce, přidejte pár kuliček nového koření, pepře a dvě snítky tymiánu, lehce podlijte asi 100–150 ml zeleninového vývaru, a dejte do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečte. V průběhu pečení případně ještě mírně podlijte vývarem, jinak podlévejte výpekem. Maso můžete párkrát obrátit. Pekáč vytáhněte z trouby, maso vyndejte. Hladkou mouku rozmíchejte ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku, zahřívejte a přilévejte vývar, abyste měli dostatek hustší omáčky. Prohřejte 15 minut. Podávejte s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře na paprice s rýží

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 5 (9)

Co budete potřebovat

1 cibule
2 lžíce másla
1 kuře, naporcované na 6–8 kusů
sůl
pepř
sladká paprika BASIC
nové koření BASIC
pepř BASIC
tymián
500 ml zeleninového vývaru
2 lžíce hladké mouky BASIC
1 kelímek smetany ke šlehání BASIC
600 g rýže BASIC

Jak na to?

Cibuli pokrájejte najemno a pak ji 3–5 minut smažte na másle. Mezitím naporcujte dobře omyté a osušené kuře a všechny části osolte a opepřete a důkladně ze všech stran posypte sladkou paprikou. Pak porce masa postupně opečte na základu v hrnci. Všechny kousky vraťte do hrnce, přidejte pár kuliček nového koření, pepře a dvě snítky tymiánu, lehce podlijte asi 100–150 ml zeleninového vývaru, a dejte do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečte. V průběhu pečení případně ještě mírně podlijte vývarem, jinak podlévejte výpekem. Maso můžete párkrát obrátit. Pekáč vytáhněte z trouby, maso vyndejte. Hladkou mouku rozmíchejte ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku, zahřívejte a přilévejte vývar, abyste měli dostatek hustší omáčky. Prohřejte 15 minut. Podávejte s rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty