×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře na paprice s rýží

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Kuře na paprice s rýží

Co budete potřebovat

1 cibule
2 lžíce másla
1 kuře, naporcované na 6–8 kusů
sůl
pepř
sladká paprika BASIC
nové koření BASIC
pepř BASIC
tymián
500 ml zeleninového vývaru
2 lžíce hladké mouky BASIC
1 kelímek smetany ke šlehání BASIC
600 g rýže BASIC

Jak na to?

Cibuli pokrájejte najemno a pak ji 3–5 minut smažte na másle. Mezitím naporcujte dobře omyté a osušené kuře a všechny části osolte a opepřete a důkladně ze všech stran posypte sladkou paprikou. Pak porce masa postupně opečte na základu v hrnci. Všechny kousky vraťte do hrnce, přidejte pár kuliček nového koření, pepře a dvě snítky tymiánu, lehce podlijte asi 100–150 ml zeleninového vývaru, a dejte do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečte. V průběhu pečení případně ještě mírně podlijte vývarem, jinak podlévejte výpekem. Maso můžete párkrát obrátit. Pekáč vytáhněte z trouby, maso vyndejte. Hladkou mouku rozmíchejte ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku, zahřívejte a přilévejte vývar, abyste měli dostatek hustší omáčky. Prohřejte 15 minut. Podávejte s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře na paprice s rýží

Hlavní chod Snadné Česká Tymián Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 5 (10)

Co budete potřebovat

1 cibule
2 lžíce másla
1 kuře, naporcované na 6–8 kusů
sůl
pepř
sladká paprika BASIC
nové koření BASIC
pepř BASIC
tymián
500 ml zeleninového vývaru
2 lžíce hladké mouky BASIC
1 kelímek smetany ke šlehání BASIC
600 g rýže BASIC

Jak na to?

Cibuli pokrájejte najemno a pak ji 3–5 minut smažte na másle. Mezitím naporcujte dobře omyté a osušené kuře a všechny části osolte a opepřete a důkladně ze všech stran posypte sladkou paprikou. Pak porce masa postupně opečte na základu v hrnci. Všechny kousky vraťte do hrnce, přidejte pár kuliček nového koření, pepře a dvě snítky tymiánu, lehce podlijte asi 100–150 ml zeleninového vývaru, a dejte do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečte. V průběhu pečení případně ještě mírně podlijte vývarem, jinak podlévejte výpekem. Maso můžete párkrát obrátit. Pekáč vytáhněte z trouby, maso vyndejte. Hladkou mouku rozmíchejte ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku, zahřívejte a přilévejte vývar, abyste měli dostatek hustší omáčky. Prohřejte 15 minut. Podávejte s rýží.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty