×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuře ala bažant

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Kuře ala bažant

Co budete potřebovat

4 kuřecí stehenní nebo prsní řízky
100 g anglické slaniny - plátky
1 balení bramborových noků
čerstvý tymián
1 svazek mladé mrkve
1 cibule
3-4 stroužky česneku
divoké koření
tmavé pivo
sůl, pepř
petrželová nať
máslo
potravinářská nit

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Kuřecí maso nasolte a opepřete. Zabalte do slaniny, přiložte snítku tymiánu a zpevněte provázkem.

Rozpalte pánev a kousky masa opečte ze všech stran. Nakrájejte cibuli a oloupejte 3-4 stroužky česneku. Ty pak jen lehce zmáčkněte plochou stranou nože. Cibuli s česnekem vložte do pekáčku, přidejte divoké koření a zalijte tmavým pivem. Na to položte kousky masa, rozpůlené mrkvičky a dejte péct do trouby na cca 40 minut - dozlatova. Po upečení maso vyjměte z pekáčku a z výpeku udělejte šťávu, do které vmícháte oříšek másla. Noky uvařte dle návodu na obalu, scezené promíchejte se lžící másla a nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře ala bažant

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 3 (6)

Co budete potřebovat

4 kuřecí stehenní nebo prsní řízky
100 g anglické slaniny - plátky
1 balení bramborových noků
čerstvý tymián
1 svazek mladé mrkve
1 cibule
3-4 stroužky česneku
divoké koření
tmavé pivo
sůl, pepř
petrželová nať
máslo
potravinářská nit

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Kuřecí maso nasolte a opepřete. Zabalte do slaniny, přiložte snítku tymiánu a zpevněte provázkem.

Rozpalte pánev a kousky masa opečte ze všech stran. Nakrájejte cibuli a oloupejte 3-4 stroužky česneku. Ty pak jen lehce zmáčkněte plochou stranou nože. Cibuli s česnekem vložte do pekáčku, přidejte divoké koření a zalijte tmavým pivem. Na to položte kousky masa, rozpůlené mrkvičky a dejte péct do trouby na cca 40 minut - dozlatova. Po upečení maso vyjměte z pekáčku a z výpeku udělejte šťávu, do které vmícháte oříšek másla. Noky uvařte dle návodu na obalu, scezené promíchejte se lžící másla a nasekanou petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Inspirujte se podobnými recepty