Kuře ala bažant
Ingredience
4 | kuřecí stehenní nebo prsní řízky |
100 g | anglické slaniny - plátky |
1 | balení bramborových noků |
čerstvý tymián | |
1 | svazek mladé mrkve |
1 | cibule |
3-4 | stroužky česneku |
divoké koření | |
tmavé pivo | |
sůl, pepř | |
petrželová nať | |
máslo | |
potravinářská nit |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Kuřecí maso nasolte a opepřete. Zabalte do slaniny, přiložte snítku tymiánu a zpevněte provázkem.
Rozpalte pánev a kousky masa opečte ze všech stran. Nakrájejte cibuli a oloupejte 3-4 stroužky česneku. Ty pak jen lehce zmáčkněte plochou stranou nože. Cibuli s česnekem vložte do pekáčku, přidejte divoké koření a zalijte tmavým pivem. Na to položte kousky masa, rozpůlené mrkvičky a dejte péct do trouby na cca 40 minut - dozlatova. Po upečení maso vyjměte z pekáčku a z výpeku udělejte šťávu, do které vmícháte oříšek másla. Noky uvařte dle návodu na obalu, scezené promíchejte se lžící másla a nasekanou petrželkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY