×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuře ala bažant

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky

Kuře ala bažant

Co budete potřebovat

4 kuřecí stehenní nebo prsní řízky
100 g anglické slaniny - plátky
1 balení bramborových noků
čerstvý tymián
1 svazek mladé mrkve
1 cibule
3-4 stroužky česneku
divoké koření
tmavé pivo
sůl, pepř
petrželová nať
máslo
potravinářská nit

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Kuřecí maso nasolte a opepřete. Zabalte do slaniny, přiložte snítku tymiánu a zpevněte provázkem.

Rozpalte pánev a kousky masa opečte ze všech stran. Nakrájejte cibuli a oloupejte 3-4 stroužky česneku. Ty pak jen lehce zmáčkněte plochou stranou nože. Cibuli s česnekem vložte do pekáčku, přidejte divoké koření a zalijte tmavým pivem. Na to položte kousky masa, rozpůlené mrkvičky a dejte péct do trouby na cca 40 minut - dozlatova. Po upečení maso vyjměte z pekáčku a z výpeku udělejte šťávu, do které vmícháte oříšek másla. Noky uvařte dle návodu na obalu, scezené promíchejte se lžící másla a nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře ala bažant

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 3 (5)

Co budete potřebovat

4 kuřecí stehenní nebo prsní řízky
100 g anglické slaniny - plátky
1 balení bramborových noků
čerstvý tymián
1 svazek mladé mrkve
1 cibule
3-4 stroužky česneku
divoké koření
tmavé pivo
sůl, pepř
petrželová nať
máslo
potravinářská nit

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Kuřecí maso nasolte a opepřete. Zabalte do slaniny, přiložte snítku tymiánu a zpevněte provázkem.

Rozpalte pánev a kousky masa opečte ze všech stran. Nakrájejte cibuli a oloupejte 3-4 stroužky česneku. Ty pak jen lehce zmáčkněte plochou stranou nože. Cibuli s česnekem vložte do pekáčku, přidejte divoké koření a zalijte tmavým pivem. Na to položte kousky masa, rozpůlené mrkvičky a dejte péct do trouby na cca 40 minut - dozlatova. Po upečení maso vyjměte z pekáčku a z výpeku udělejte šťávu, do které vmícháte oříšek másla. Noky uvařte dle návodu na obalu, scezené promíchejte se lžící másla a nasekanou petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky

Inspirujte se podobnými recepty