ReceptyBezlepkové gnocchi à la carbonara
Albert logo
  • Bezlepkové gnocchi à la carbonara

Bezlepkové gnocchi à la carbonara

Bezlepkové gnocchi à la carbonara
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Italská
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Slanina vcelku 200 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Vejce 2 ks
  • Parmazán 50 g
  • Smetana bez laktózy 30% 100 ml
  • Gnocchi bez lepku 500 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Baby špenát 100 g
  • Slanina vcelku 200 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Vejce 2 ks
  • Parmazán 50 g
  • Smetana bez laktózy 30% 100 ml
  • Gnocchi bez lepku 500 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Baby špenát 100 g

Příprava

  1. 1
    Nakrájejte 200 g slaniny na kostičky, vsypte ji na rozpálenou pánev a opečte dokřupava. Poté stáhněte žár, přidejte oloupaný a na plátky nakrájený stroužek česneku a opečte dozlatova. Slaninu s česnekem přendejte do misky.
  2. 2
    V další misce prošlehejte 2 vejce s 50 g najemno nastrouhaného parmazánu a 100 ml smetany. Směs lehce osolte, opepřete čerstvě namletým pepřem a znovu prošlehejte.
  3. 3
    Do většího hrnce nalijte vodu, osolte a přiveďte k varu. Vsypte 500 g bezlepkových gnocchi a vařte 3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Po jejich vynoření je vařte ještě minutu a poté sceďte. Trochu slané vody přelijte do pánve, ve které se smažila slanina, a nechte ji přivést k varu.
  4. 4
    Do pánve přidejte opečenou slaninu s česnekem a scezené gnocchi. Stáhněte žár na minimum a přilijte připravenou vaječnou směs. Vše dobře promíchejte, aby se ingredience spojily. Nakonec přidejte 100 g omytého baby špenátu, rychle promíchejte a ihned servírujte.
  1. 1
    Nakrájejte 200 g slaniny na kostičky, vsypte ji na rozpálenou pánev a opečte dokřupava. Poté stáhněte žár, přidejte oloupaný a na plátky nakrájený stroužek česneku a opečte dozlatova. Slaninu s česnekem přendejte do misky.
  2. 2
    V další misce prošlehejte 2 vejce s 50 g najemno nastrouhaného parmazánu a 100 ml smetany. Směs lehce osolte, opepřete čerstvě namletým pepřem a znovu prošlehejte.
  3. 3
    Do většího hrnce nalijte vodu, osolte a přiveďte k varu. Vsypte 500 g bezlepkových gnocchi a vařte 3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Po jejich vynoření je vařte ještě minutu a poté sceďte. Trochu slané vody přelijte do pánve, ve které se smažila slanina, a nechte ji přivést k varu.
  4. 4
    Do pánve přidejte opečenou slaninu s česnekem a scezené gnocchi. Stáhněte žár na minimum a přilijte připravenou vaječnou směs. Vše dobře promíchejte, aby se ingredience spojily. Nakonec přidejte 100 g omytého baby špenátu, rychle promíchejte a ihned servírujte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě dnes

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 15 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.