ReceptyPečený pstruh s grilovanou zeleninou a dipem
Albert logo
  • Pečený pstruh s grilovanou zeleninou a dipem

Pečený pstruh s grilovanou zeleninou a dipem

Pečený pstruh s grilovanou zeleninou a dipem
Snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Pstruh celý 4 ks
  • Tymián čerstvý 10 snít.
  • Olej olivový 5 plž
  • Citron 1 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Cuketa 2 ks
  • Lilek 1 ks
  • Rajčata cherry 250 g
  • Sůl
  • Jogurt bílý 150 g
  • Majonéza 2 plž
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Pepř
  • Pstruh celý 4 ks
  • Tymián čerstvý 10 snít.
  • Olej olivový 5 plž
  • Citron 1 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Cuketa 2 ks
  • Lilek 1 ks
  • Rajčata cherry 250 g
  • Sůl
  • Jogurt bílý 150 g
  • Majonéza 2 plž
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Pepř

Příprava

  1. 1
    Očištěné, vykuchané a šupin zbavené ryby osolte zevnitř a zvenku. Do každé vložte 2 snítky tymiánu.
  2. 2
    Česnek prolisujte, smíchejte se 4 lžícemi oleje a šťávou z citronu. Tím potřete ryby. Dejte do pekáčku vytřeného olejem a pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
  3. 3
    Cukety a lilek nakrájejte na plátky. Osolte, nechte 10 minut odpočinout, pak vysušte ubrouskem od přebytečné vody. Cuketu, lilek a cherry rajčátka promíchejte se lžící oleje a položte na rozpálený gril. Ze všech stran grilujte 5 minut.
  4. 4
    Jogurt smíchejte s majonézou, čerstvým tymiánem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Podávejte se pstruhem a grilovanou zeleninou.
  1. 1
    Očištěné, vykuchané a šupin zbavené ryby osolte zevnitř a zvenku. Do každé vložte 2 snítky tymiánu.
  2. 2
    Česnek prolisujte, smíchejte se 4 lžícemi oleje a šťávou z citronu. Tím potřete ryby. Dejte do pekáčku vytřeného olejem a pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
  3. 3
    Cukety a lilek nakrájejte na plátky. Osolte, nechte 10 minut odpočinout, pak vysušte ubrouskem od přebytečné vody. Cuketu, lilek a cherry rajčátka promíchejte se lžící oleje a položte na rozpálený gril. Ze všech stran grilujte 5 minut.
  4. 4
    Jogurt smíchejte s majonézou, čerstvým tymiánem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Podávejte se pstruhem a grilovanou zeleninou.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Majonézu můžete úplně vynechat a dresink připravit jen z jogurtu.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 5 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 12 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.