
Grilovaný filet z lososa s hráškovými lusky a brambůrky

Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 20 g
- Brambory grenaille Albertova tržnice 450 g
- Petržel hladkolistá 2 hrs.
- Sůl
- Cukrový hrášek Albertova tržnice 250 g
- Olej olivový 2 plž
- Pepř
- Jogurt bílý 200 g
- Česnek 1 strouž.
- Losos filet 600 g
- Limetka 1 ks
- Mikrobylinky 1 hrs.
- Máslo 20 g
- Brambory grenaille Albertova tržnice 450 g
- Petržel hladkolistá 2 hrs.
- Sůl
- Cukrový hrášek Albertova tržnice 250 g
- Olej olivový 2 plž
- Pepř
- Jogurt bílý 200 g
- Česnek 1 strouž.
- Losos filet 600 g
- Limetka 1 ks
- Mikrobylinky 1 hrs.
Příprava
- 1Na pánvi rozehřejte 20 g másla a přidejte 450 g brambor. Smažte 6–8 minut, přidejte hrst omyté a najemno nasekané petrželky a pravidelně míchejte, aby se brambory rovnoměrně obalily. Osolte, přiklopte poklicí a udržujte v teple.
- 2V jiném hrnci přiveďte k varu větší množství osolené vody, vložte do ní 250 g cukrového hrášku a 2 minuty nechte hrášek blanšírovat. Hned poté vodu slijte a hrášek dejte do mísy s ledovou vodou, aby zůstal svěží a křupavý. Po pár minutách lusky děrovanou naběračkou přendejte do mísy, zakápněte lžící olivového oleje a podle chuti osolte a opepřete.
- 3Na dresink vložte do sekáčku hrst omyté čerstvé petrželky, 200 g bílého jogurtu, oloupaný stroužek česneku a vše rozmixujte dohladka.
- 4Filet lososa naporcujte na 4 stejně velké kousky a důkladně je ze všech stran potřete lžící olivového oleje. Filety grilujte na dobře rozehřátém grilu na střední teplotě. Nejprve grilujte kůží dolů asi 4 minuty, poté je otočte a grilujte další 4 minuty. Ugrilované filety zakápněte šťávou z limety a ihned podávejte s bylinkovými bramborami, cukrovým hráškem a jogurtovým dresinkem. Dozdobte mikrobylinkami.
- 1Na pánvi rozehřejte 20 g másla a přidejte 450 g brambor. Smažte 6–8 minut, přidejte hrst omyté a najemno nasekané petrželky a pravidelně míchejte, aby se brambory rovnoměrně obalily. Osolte, přiklopte poklicí a udržujte v teple.
- 2V jiném hrnci přiveďte k varu větší množství osolené vody, vložte do ní 250 g cukrového hrášku a 2 minuty nechte hrášek blanšírovat. Hned poté vodu slijte a hrášek dejte do mísy s ledovou vodou, aby zůstal svěží a křupavý. Po pár minutách lusky děrovanou naběračkou přendejte do mísy, zakápněte lžící olivového oleje a podle chuti osolte a opepřete.
- 3Na dresink vložte do sekáčku hrst omyté čerstvé petrželky, 200 g bílého jogurtu, oloupaný stroužek česneku a vše rozmixujte dohladka.
- 4Filet lososa naporcujte na 4 stejně velké kousky a důkladně je ze všech stran potřete lžící olivového oleje. Filety grilujte na dobře rozehřátém grilu na střední teplotě. Nejprve grilujte kůží dolů asi 4 minuty, poté je otočte a grilujte další 4 minuty. Ugrilované filety zakápněte šťávou z limety a ihned podávejte s bylinkovými bramborami, cukrovým hráškem a jogurtovým dresinkem. Dozdobte mikrobylinkami.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.