ReceptyGrilovaný filet z lososa s hráškovými lusky a brambůrky
Albert logo
  • Grilovaný filet z lososa s hráškovými lusky a brambůrky

Grilovaný filet z lososa s hráškovými lusky a brambůrky

Grilovaný filet z lososa s hráškovými lusky a brambůrky
Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 20 g
  • Brambory grenaille Albertova tržnice 450 g
  • Petržel hladkolistá 2 hrs.
  • Sůl
  • Cukrový hrášek Albertova tržnice 250 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Pepř
  • Jogurt bílý 200 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Losos filet 600 g
  • Limetka 1 ks
  • Mikrobylinky 1 hrs.
  • Máslo 20 g
  • Brambory grenaille Albertova tržnice 450 g
  • Petržel hladkolistá 2 hrs.
  • Sůl
  • Cukrový hrášek Albertova tržnice 250 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Pepř
  • Jogurt bílý 200 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Losos filet 600 g
  • Limetka 1 ks
  • Mikrobylinky 1 hrs.

Příprava

  1. 1
    Na pánvi rozehřejte 20 g másla a přidejte 450 g brambor. Smažte 6–8 minut, přidejte hrst omyté a najemno nasekané petrželky a pravidelně míchejte, aby se brambory rovnoměrně obalily. Osolte, přiklopte poklicí a udržujte v teple.
  2. 2
    V jiném hrnci přiveďte k varu větší množství osolené vody, vložte do ní 250 g cukrového hrášku a 2 minuty nechte hrášek blanšírovat. Hned poté vodu slijte a hrášek dejte do mísy s ledovou vodou, aby zůstal svěží a křupavý. Po pár minutách lusky děrovanou naběračkou přendejte do mísy, zakápněte lžící olivového oleje a podle chuti osolte a opepřete.
  3. 3
    Na dresink vložte do sekáčku hrst omyté čerstvé petrželky, 200 g bílého jogurtu, oloupaný stroužek česneku a vše rozmixujte dohladka.
  4. 4
    Filet lososa naporcujte na 4 stejně velké kousky a důkladně je ze všech stran potřete lžící olivového oleje. Filety grilujte na dobře rozehřátém grilu na střední teplotě. Nejprve grilujte kůží dolů asi 4 minuty, poté je otočte a grilujte další 4 minuty. Ugrilované filety zakápněte šťávou z limety a ihned podávejte s bylinkovými bramborami, cukrovým hráškem a jogurtovým dresinkem. Dozdobte mikrobylinkami.
  1. 1
    Na pánvi rozehřejte 20 g másla a přidejte 450 g brambor. Smažte 6–8 minut, přidejte hrst omyté a najemno nasekané petrželky a pravidelně míchejte, aby se brambory rovnoměrně obalily. Osolte, přiklopte poklicí a udržujte v teple.
  2. 2
    V jiném hrnci přiveďte k varu větší množství osolené vody, vložte do ní 250 g cukrového hrášku a 2 minuty nechte hrášek blanšírovat. Hned poté vodu slijte a hrášek dejte do mísy s ledovou vodou, aby zůstal svěží a křupavý. Po pár minutách lusky děrovanou naběračkou přendejte do mísy, zakápněte lžící olivového oleje a podle chuti osolte a opepřete.
  3. 3
    Na dresink vložte do sekáčku hrst omyté čerstvé petrželky, 200 g bílého jogurtu, oloupaný stroužek česneku a vše rozmixujte dohladka.
  4. 4
    Filet lososa naporcujte na 4 stejně velké kousky a důkladně je ze všech stran potřete lžící olivového oleje. Filety grilujte na dobře rozehřátém grilu na střední teplotě. Nejprve grilujte kůží dolů asi 4 minuty, poté je otočte a grilujte další 4 minuty. Ugrilované filety zakápněte šťávou z limety a ihned podávejte s bylinkovými bramborami, cukrovým hráškem a jogurtovým dresinkem. Dozdobte mikrobylinkami.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 7 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 14 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.