
Kuřátka na zelenině
Ingredience
2 | baby kuřátka, asi po 550 g |
100 g | mrkve, celeru a cibule, nakrájené na kostičky |
1 l | kuřecího vývaru |
sůl a pepř | |
NA PŘÍLOHU | |
½ | svazku zeleného chřestu, oloupaného |
6 | šalotek, oloupaných |
150 g | baby mrkve |
150 g | bílé ředkve, nakrájené na plátky |
12 | růžičkových kapustiček (asi 200 g) |
100 g | konzervovaných fazolí |
hrst tymiánu | |
2 | bobkové listy |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 160 °C. Nakrájenou zeleninu dejte do hlubokého kastrolu vhodného i do trouby, vsypte kořenovou zeleninu, položte na ni kuřátka, podlijte vývarem, osolte, opepřete, přiklopte poklicí a duste 30 minut doměkka.
Do vařící osolené vody v jiném hrnci vhoďte zvlášť každou zeleninu; mrkev, ředkev, šalotky a kapustičky 5 minut, chřest 3 minuty. Zeleninu ihned proplachujte ledovou vodou, udrží si tak barvu a křehkost.
Když je kuře měkké, vyndejte ho z kastrolu a vývar přeceďte přes sítko do většího hrnce. Kuře vraťte do pekáče, přidejte k němu tymián a bobkové listy, zakryjte a udržujte v teple, aby natáhlo vůni bylinek, zhruba 10 minut. Vývar v hrnci zatím redukujte zhruba 5 minut. Přidejte všechnu zeleninu a fazole, osolte, opepřete a prohřejte. Přilijte ke kuřátkům a bylinkám v kastrolu, ve kterém je servírujte.