×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřátka na zelenině

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Kuřátka na zelenině

Co budete potřebovat

2 baby kuřátka, asi po 550 g
100 g mrkve, celeru a cibule, nakrájené na kostičky
1 l kuřecího vývaru
sůl a pepř
NA PŘÍLOHU
½ svazku zeleného chřestu, oloupaného
6 šalotek, oloupaných
150 g baby mrkve
150 g bílé ředkve, nakrájené na plátky
12 růžičkových kapustiček (asi 200 g)
100 g konzervovaných fazolí
hrst tymiánu
2 bobkové listy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Nakrájenou zeleninu dejte do hlubokého kastrolu vhodného i do trouby, vsypte kořenovou zeleninu, položte na ni kuřátka, podlijte vývarem, osolte, opepřete, přiklopte poklicí a duste 30 minut doměkka.
Do vařící osolené vody v jiném hrnci vhoďte zvlášť každou zeleninu; mrkev, ředkev, šalotky a kapustičky 5 minut, chřest 3 minuty. Zeleninu ihned proplachujte ledovou vodou, udrží si tak barvu a křehkost.
Když je kuře měkké, vyndejte ho z kastrolu a vývar přeceďte přes sítko do většího hrnce. Kuře vraťte do pekáče, přidejte k němu tymián a bobkové listy, zakryjte a udržujte v teple, aby natáhlo vůni bylinek, zhruba 10 minut. Vývar v hrnci zatím redukujte zhruba 5 minut. Přidejte všechnu zeleninu a fazole, osolte, opepřete a prohřejte. Přilijte ke kuřátkům a bylinkám v kastrolu, ve kterém je servírujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřátka na zelenině

Hlavní chod Snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: 2-4
(0)

Co budete potřebovat

2 baby kuřátka, asi po 550 g
100 g mrkve, celeru a cibule, nakrájené na kostičky
1 l kuřecího vývaru
sůl a pepř
NA PŘÍLOHU
½ svazku zeleného chřestu, oloupaného
6 šalotek, oloupaných
150 g baby mrkve
150 g bílé ředkve, nakrájené na plátky
12 růžičkových kapustiček (asi 200 g)
100 g konzervovaných fazolí
hrst tymiánu
2 bobkové listy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Nakrájenou zeleninu dejte do hlubokého kastrolu vhodného i do trouby, vsypte kořenovou zeleninu, položte na ni kuřátka, podlijte vývarem, osolte, opepřete, přiklopte poklicí a duste 30 minut doměkka.
Do vařící osolené vody v jiném hrnci vhoďte zvlášť každou zeleninu; mrkev, ředkev, šalotky a kapustičky 5 minut, chřest 3 minuty. Zeleninu ihned proplachujte ledovou vodou, udrží si tak barvu a křehkost.
Když je kuře měkké, vyndejte ho z kastrolu a vývar přeceďte přes sítko do většího hrnce. Kuře vraťte do pekáče, přidejte k němu tymián a bobkové listy, zakryjte a udržujte v teple, aby natáhlo vůni bylinek, zhruba 10 minut. Vývar v hrnci zatím redukujte zhruba 5 minut. Přidejte všechnu zeleninu a fazole, osolte, opepřete a prohřejte. Přilijte ke kuřátkům a bylinkám v kastrolu, ve kterém je servírujte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty