Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 baby kuřátka, asi po 550 g
100 g mrkve, celeru a cibule, nakrájené na kostičky
1 l kuřecího vývaru
sůl a pepř
NA PŘÍLOHU
½ svazku zeleného chřestu, oloupaného
6 šalotek, oloupaných
150 g baby mrkve
150 g bílé ředkve, nakrájené na plátky
12 růžičkových kapustiček (asi 200 g)
100 g konzervovaných fazolí
hrst tymiánu
2 bobkové listy

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 160 °C. Nakrájenou zeleninu dejte do hlubokého kastrolu vhodného i do trouby, vsypte kořenovou zeleninu, položte na ni kuřátka, podlijte vývarem, osolte, opepřete, přiklopte poklicí a duste 30 minut doměkka.
Do vařící osolené vody v jiném hrnci vhoďte zvlášť každou zeleninu; mrkev, ředkev, šalotky a kapustičky 5 minut, chřest 3 minuty. Zeleninu ihned proplachujte ledovou vodou, udrží si tak barvu a křehkost.
Když je kuře měkké, vyndejte ho z kastrolu a vývar přeceďte přes sítko do většího hrnce. Kuře vraťte do pekáče, přidejte k němu tymián a bobkové listy, zakryjte a udržujte v teple, aby natáhlo vůni bylinek, zhruba 10 minut. Vývar v hrnci zatím redukujte zhruba 5 minut. Přidejte všechnu zeleninu a fazole, osolte, opepřete a prohřejte. Přilijte ke kuřátkům a bylinkám v kastrolu, ve kterém je servírujte.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty