×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kulajda se ztraceným vejcem

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Kulajda se ztraceným vejcem

Co budete potřebovat

4 hrsti čerstvých hub
2 lžíce másla
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky soli
2 lžíce hladké mouky
1 l hovězího vývaru
4 středně velké brambory
100 ml smetany 30 %
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce octa
sůl, pepř
1 svazek čerstvého kopru
Na zastřená vejce
4 vejce
1 lžíce octa

Jak na to?

Nakrájené houby orestujte na másle dozlatova.
Přidejte kmín a sůl, promíchejte a zasypte moukou. Minutu restujte a podlijte vývarem.
Přidejte na kostky pokrájené brambory a vařte 20 minut.
V misce rozmíchejte smetanu s trochou polévky a pak přelijte do hrnce. Nechte chvíli probublat, dochuťte cukrem a octem.
Dle chuti dosolte a dopepřete, stáhněte z ohně a přidejte najemno nasekaný kopr.
Podávejte se zastřeným vejcem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kulajda se ztraceným vejcem

Polévka Velmi snadné Magazín 9/2018 Počet porcí: 4
(0)
Mezi poklady české kuchyně patří bezesporu recept na skromnou polévku z hub, brambor, octa a kopru. Její kouzlo tkví právě v tom, že za použití obyčejných surovin vznikne pokrm dokonalého souznění chutí. Recept na domácí kulajdu nám poslala paní Stanislava T. ze Šumperka, které velmi děkujeme. Řekněte sami, nestojí za to si tuhle staročeskou dobrotu občas uvařit? A jaké je vaše rodinné stříbro?

Co budete potřebovat

4 hrsti čerstvých hub
2 lžíce másla
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky soli
2 lžíce hladké mouky
1 l hovězího vývaru
4 středně velké brambory
100 ml smetany 30 %
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce octa
sůl, pepř
1 svazek čerstvého kopru
Na zastřená vejce
4 vejce
1 lžíce octa

Jak na to?

Nakrájené houby orestujte na másle dozlatova.
Přidejte kmín a sůl, promíchejte a zasypte moukou. Minutu restujte a podlijte vývarem.
Přidejte na kostky pokrájené brambory a vařte 20 minut.
V misce rozmíchejte smetanu s trochou polévky a pak přelijte do hrnce. Nechte chvíli probublat, dochuťte cukrem a octem.
Dle chuti dosolte a dopepřete, stáhněte z ohně a přidejte najemno nasekaný kopr.
Podávejte se zastřeným vejcem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Inspirujte se podobnými recepty