
Kulajda se ztraceným vejcem
Mezi poklady české kuchyně patří bezesporu recept na skromnou polévku z hub, brambor, octa a kopru. Její kouzlo tkví právě v tom, že za použití obyčejných surovin vznikne pokrm dokonalého souznění chutí. Recept na domácí kulajdu nám poslala paní Stanislava T. ze Šumperka, které velmi děkujeme. Řekněte sami, nestojí za to si tuhle staročeskou dobrotu občas uvařit? A jaké je vaše rodinné stříbro?
Postup přípravy
Nakrájené houby orestujte na másle dozlatova.
Přidejte kmín a sůl, promíchejte a zasypte moukou. Minutu restujte a podlijte vývarem.
Přidejte na kostky pokrájené brambory a vařte 20 minut.
V misce rozmíchejte smetanu s trochou polévky a pak přelijte do hrnce. Nechte chvíli probublat, dochuťte cukrem a octem.
Dle chuti dosolte a dopepřete, stáhněte z ohně a přidejte najemno nasekaný kopr.
Podávejte se zastřeným vejcem.
Pomohl vám recept?
5hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod