×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kulajda se ztraceným vejcem

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Kulajda se ztraceným vejcem

Co budete potřebovat

4 hrsti čerstvých hub
2 lžíce másla
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky soli
2 lžíce hladké mouky
1 l hovězího vývaru
4 středně velké brambory
100 ml smetany 30 %
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce octa
sůl, pepř
1 svazek čerstvého kopru
Na zastřená vejce
4 vejce
1 lžíce octa

Jak na to?

Nakrájené houby orestujte na másle dozlatova.
Přidejte kmín a sůl, promíchejte a zasypte moukou. Minutu restujte a podlijte vývarem.
Přidejte na kostky pokrájené brambory a vařte 20 minut.
V misce rozmíchejte smetanu s trochou polévky a pak přelijte do hrnce. Nechte chvíli probublat, dochuťte cukrem a octem.
Dle chuti dosolte a dopepřete, stáhněte z ohně a přidejte najemno nasekaný kopr.
Podávejte se zastřeným vejcem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kulajda se ztraceným vejcem

Polévka Velmi snadné Magazín 9/2018
(0)
Mezi poklady české kuchyně patří bezesporu recept na skromnou polévku z hub, brambor, octa a kopru. Její kouzlo tkví právě v tom, že za použití obyčejných surovin vznikne pokrm dokonalého souznění chutí. Recept na domácí kulajdu nám poslala paní Stanislava T. ze Šumperka, které velmi děkujeme. Řekněte sami, nestojí za to si tuhle staročeskou dobrotu občas uvařit? A jaké je vaše rodinné stříbro?

Co budete potřebovat

4 hrsti čerstvých hub
2 lžíce másla
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky soli
2 lžíce hladké mouky
1 l hovězího vývaru
4 středně velké brambory
100 ml smetany 30 %
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce octa
sůl, pepř
1 svazek čerstvého kopru
Na zastřená vejce
4 vejce
1 lžíce octa

Jak na to?

Nakrájené houby orestujte na másle dozlatova.
Přidejte kmín a sůl, promíchejte a zasypte moukou. Minutu restujte a podlijte vývarem.
Přidejte na kostky pokrájené brambory a vařte 20 minut.
V misce rozmíchejte smetanu s trochou polévky a pak přelijte do hrnce. Nechte chvíli probublat, dochuťte cukrem a octem.
Dle chuti dosolte a dopepřete, stáhněte z ohně a přidejte najemno nasekaný kopr.
Podávejte se zastřeným vejcem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Inspirujte se podobnými recepty