
Krůtí prsa s bulgurem a pomerančovou omáčkou

Snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 10 g
- Bulgur 300 g
- Bujón kuřecí 1 ks
- Pomeranč 2 ks
- Krůtí prsní řízky 600 g
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Rozinky 20 g
- Ořechy kešu přírodní 20 g
- Koriandr čerstvý 1/2 hrs.
- Máta 1/2 hrs.
- Máslo 10 g
- Bulgur 300 g
- Bujón kuřecí 1 ks
- Pomeranč 2 ks
- Krůtí prsní řízky 600 g
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Rozinky 20 g
- Ořechy kešu přírodní 20 g
- Koriandr čerstvý 1/2 hrs.
- Máta 1/2 hrs.
Příprava
- 1Propláchnutý bulgur připravte dle návodu na obalu spolu s bujonem.
- 2Jeden pomeranč vymačkejte, druhý oloupejte a vykrájejte z něj měsíčky dužiny bez slupky.
- 3Očištěné a osolené krůtí řízky opečte s rozmarýnem v pánvi. Vyjměte, vložte máslo, rozinky, kešu a opražte. Vlijte pomerančovou šťávu a vmíchejte bulgur. Nakonec promíchejte s měsíčky pomeranče a posypte čerstvými bylinkami.
- 4Podávejte s pokrájeným krůtím masem.
- 1Propláchnutý bulgur připravte dle návodu na obalu spolu s bujonem.
- 2Jeden pomeranč vymačkejte, druhý oloupejte a vykrájejte z něj měsíčky dužiny bez slupky.
- 3Očištěné a osolené krůtí řízky opečte s rozmarýnem v pánvi. Vyjměte, vložte máslo, rozinky, kešu a opražte. Vlijte pomerančovou šťávu a vmíchejte bulgur. Nakonec promíchejte s měsíčky pomeranče a posypte čerstvými bylinkami.
- 4Podávejte s pokrájeným krůtím masem.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.