Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPražma pečená v papilotě se zeleným salátem
Albert logoAlbert logo
  • Pražma pečená v papilotě se zeleným salátem

Pražma pečená v papilotě se zeleným salátem

Pražma pečená v papilotě se zeleným salátem
Snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Pražma 4 ks
  • Olej olivový 120 ml
  • Česnek 4 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Pomeranč 1 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Salátová okurka 1 ks
  • Citron BIO 1 ks
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Koriandr čerstvý 2 hrs.
  • Chřest zelený 1 svaz.
  • Rýžový ocet 4 plž
  • Vinný červený ocet 2 plž
  • Zázvor 3 cm
  • Rajčata cherry 16 ks
  • Olej sezamový 1 člž
  • Pražma 4 ks
  • Olej olivový 120 ml
  • Česnek 4 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Pomeranč 1 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Salátová okurka 1 ks
  • Citron BIO 1 ks
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Koriandr čerstvý 2 hrs.
  • Chřest zelený 1 svaz.
  • Rýžový ocet 4 plž
  • Vinný červený ocet 2 plž
  • Zázvor 3 cm

Příprava

1
Pražmu zbavte šupin, omyjte a osušte papírovou utěrkou. Po obou stranách ryby udělejte ostrým nožem několik zářezů.
2
Připravte bylinkový olej. V misce smíchejte olivový olej, prolisované stroužky česneku, nadrobno pokrájený rozmarýn a kůru z dobře omytého pomeranče.
3
Bylinkový olej rukama vmasírujte do připravené pražmy, osolte a opepřete ze všech stran. Omytý citron rozpulte a půlku citronu pokrájejte na kolečka. Kolečka citronu vložte dovnitř ryby a tu položte mezi dva pečicí papíry. Papilotu po stranách pevně srolujte a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut.
4
Mezitím v míse smíchejte omytou okurku nakrájenou na půlkolečka, nadrobno pokrájenou jarní cibulku a pokrájený koriandr. Chřest omyjte, odkrojte hlavičky a rozpulte je. Zbytek chřest u podélně naloupejte škrabkou na brambory na dlouhé pásky. Chřest, šťávu ze zbylé půlky citronu, vinný ocet, oloupaný a nadrobno nastrouhaný zázvor a sezamový olej přidejte k salátu.
5
Salát osolte, opepřete a servírujte s rybou ozdobenou třešňovými rajčaty.
1
Pražmu zbavte šupin, omyjte a osušte papírovou utěrkou. Po obou stranách ryby udělejte ostrým nožem několik zářezů.
2
Připravte bylinkový olej. V misce smíchejte olivový olej, prolisované stroužky česneku, nadrobno pokrájený rozmarýn a kůru z dobře omytého pomeranče.
3
Bylinkový olej rukama vmasírujte do připravené pražmy, osolte a opepřete ze všech stran. Omytý citron rozpulte a půlku citronu pokrájejte na kolečka. Kolečka citronu vložte dovnitř ryby a tu položte mezi dva pečicí papíry. Papilotu po stranách pevně srolujte a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut.
4
Mezitím v míse smíchejte omytou okurku nakrájenou na půlkolečka, nadrobno pokrájenou jarní cibulku a pokrájený koriandr. Chřest omyjte, odkrojte hlavičky a rozpulte je. Zbytek chřest u podélně naloupejte škrabkou na brambory na dlouhé pásky. Chřest, šťávu ze zbylé půlky citronu, vinný ocet, oloupaný a nadrobno nastrouhaný zázvor a sezamový olej přidejte k salátu.
5
Salát osolte, opepřete a servírujte s rybou ozdobenou třešňovými rajčaty.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.