
Pražma pečená v papilotě se zeleným salátem

Snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Pražma 4 ks
- Olej olivový 120 ml
- Česnek 4 strouž.
- Rozmarýn čerstvý 1 snít.
- Pomeranč 1 ks
- Sůl
- Pepř
- Salátová okurka 1 ks
- Citron BIO 1 ks
- Cibulka jarní 2 ks
- Koriandr čerstvý 2 hrs.
- Chřest zelený 1 svaz.
- Rýžový ocet 4 plž
- Vinný červený ocet 2 plž
- Zázvor 3 cm
- Rajčata cherry 16 ks
- Olej sezamový 1 člž
- Pražma 4 ks
- Olej olivový 120 ml
- Česnek 4 strouž.
- Rozmarýn čerstvý 1 snít.
- Pomeranč 1 ks
- Sůl
- Pepř
- Salátová okurka 1 ks
- Citron BIO 1 ks
- Cibulka jarní 2 ks
- Koriandr čerstvý 2 hrs.
- Chřest zelený 1 svaz.
- Rýžový ocet 4 plž
- Vinný červený ocet 2 plž
- Zázvor 3 cm
Příprava
- 1Pražmu zbavte šupin, omyjte a osušte papírovou utěrkou. Po obou stranách ryby udělejte ostrým nožem několik zářezů.
- 2Připravte bylinkový olej. V misce smíchejte olivový olej, prolisované stroužky česneku, nadrobno pokrájený rozmarýn a kůru z dobře omytého pomeranče.
- 3Bylinkový olej rukama vmasírujte do připravené pražmy, osolte a opepřete ze všech stran. Omytý citron rozpulte a půlku citronu pokrájejte na kolečka. Kolečka citronu vložte dovnitř ryby a tu položte mezi dva pečicí papíry. Papilotu po stranách pevně srolujte a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut.
- 4Mezitím v míse smíchejte omytou okurku nakrájenou na půlkolečka, nadrobno pokrájenou jarní cibulku a pokrájený koriandr. Chřest omyjte, odkrojte hlavičky a rozpulte je. Zbytek chřest u podélně naloupejte škrabkou na brambory na dlouhé pásky. Chřest, šťávu ze zbylé půlky citronu, vinný ocet, oloupaný a nadrobno nastrouhaný zázvor a sezamový olej přidejte k salátu.
- 5Salát osolte, opepřete a servírujte s rybou ozdobenou třešňovými rajčaty.
- 1Pražmu zbavte šupin, omyjte a osušte papírovou utěrkou. Po obou stranách ryby udělejte ostrým nožem několik zářezů.
- 2Připravte bylinkový olej. V misce smíchejte olivový olej, prolisované stroužky česneku, nadrobno pokrájený rozmarýn a kůru z dobře omytého pomeranče.
- 3Bylinkový olej rukama vmasírujte do připravené pražmy, osolte a opepřete ze všech stran. Omytý citron rozpulte a půlku citronu pokrájejte na kolečka. Kolečka citronu vložte dovnitř ryby a tu položte mezi dva pečicí papíry. Papilotu po stranách pevně srolujte a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut.
- 4Mezitím v míse smíchejte omytou okurku nakrájenou na půlkolečka, nadrobno pokrájenou jarní cibulku a pokrájený koriandr. Chřest omyjte, odkrojte hlavičky a rozpulte je. Zbytek chřest u podélně naloupejte škrabkou na brambory na dlouhé pásky. Chřest, šťávu ze zbylé půlky citronu, vinný ocet, oloupaný a nadrobno nastrouhaný zázvor a sezamový olej přidejte k salátu.
- 5Salát osolte, opepřete a servírujte s rybou ozdobenou třešňovými rajčaty.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.