×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí plátky s vinnou dijonskou omáčkou

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Krůtí plátky s vinnou dijonskou omáčkou

Co budete potřebovat

800 g krůtích prsou
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
460 ml bílého vína
60 g dijonské hořčice
20 g másla
hrst nasekané čerstvé petrželky

Jak na to?

Prsa nakrájejte na 8 plátků. Zakryjte je fólií a zlehka naklepejte paličkou na maso. Z obou stran osolte a opepřete. Ve velké pánvi rozehřejte olej a plátky postupně opečte dozlatova, 2–3 minuty z každé strany. Přendejte na talíř a uchovejte v teple. Do pánve vlijte víno, přiveďte k varu. Nechte svařit na polovinu objemu, vařečkou seškrabujte přípečky. Vmíchejte hořčici a přiveďte k mírnému varu. Nechte probublat a sundejte z plotýnky. Vmíchejte máslo, přidejte petrželku, dochuťte solí a pepřem.

Podávejte s vařenými bramborami nebo s křupavou zeleninou, připravenou v páře.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí plátky s vinnou dijonskou omáčkou

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (8)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

800 g krůtích prsou
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
460 ml bílého vína
60 g dijonské hořčice
20 g másla
hrst nasekané čerstvé petrželky

Jak na to?

Prsa nakrájejte na 8 plátků. Zakryjte je fólií a zlehka naklepejte paličkou na maso. Z obou stran osolte a opepřete. Ve velké pánvi rozehřejte olej a plátky postupně opečte dozlatova, 2–3 minuty z každé strany. Přendejte na talíř a uchovejte v teple. Do pánve vlijte víno, přiveďte k varu. Nechte svařit na polovinu objemu, vařečkou seškrabujte přípečky. Vmíchejte hořčici a přiveďte k mírnému varu. Nechte probublat a sundejte z plotýnky. Vmíchejte máslo, přidejte petrželku, dochuťte solí a pepřem.

Podávejte s vařenými bramborami nebo s křupavou zeleninou, připravenou v páře.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty