×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Krůtí plátky s vinnou dijonskou omáčkou

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Krůtí plátky s vinnou dijonskou omáčkou

Co budete potřebovat

1 polovina krůtích prsou (800–900 g)
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
460 ml bílého vína
60 g dijonské hořčice
20 g másla
hrst nasekané čerstvé petrželky

Jak na to?

Prsa nakrájejte na 8 plátků. Zakryjte je fólií a zlehka naklepejte paličkou na maso. Z obou stran osolte a opepřete. Ve velké pánvi rozehřejte olej a plátky postupně opečte dozlatova, 2–3 minuty z každé strany. Přendejte na talíř a uchovejte v teple. Do pánve vlijte víno, přiveďte k varu. Nechte svařit na polovinu objemu, vařečkou seškrabujte přípečky. Vmíchejte hořčici a přiveďte k mírnému varu. Nechte probublat a sundejte z plotýnky. Vmíchejte máslo, přidejte petrželku, dochuťte solí a pepřem.

Podávejte s vařenými bramborami nebo s křupavou zeleninou, připravenou v páře.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí plátky s vinnou dijonskou omáčkou

Hlavní chod Snadné Magazín 1/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

1 polovina krůtích prsou (800–900 g)
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
460 ml bílého vína
60 g dijonské hořčice
20 g másla
hrst nasekané čerstvé petrželky

Jak na to?

Prsa nakrájejte na 8 plátků. Zakryjte je fólií a zlehka naklepejte paličkou na maso. Z obou stran osolte a opepřete. Ve velké pánvi rozehřejte olej a plátky postupně opečte dozlatova, 2–3 minuty z každé strany. Přendejte na talíř a uchovejte v teple. Do pánve vlijte víno, přiveďte k varu. Nechte svařit na polovinu objemu, vařečkou seškrabujte přípečky. Vmíchejte hořčici a přiveďte k mírnému varu. Nechte probublat a sundejte z plotýnky. Vmíchejte máslo, přidejte petrželku, dochuťte solí a pepřem.

Podávejte s vařenými bramborami nebo s křupavou zeleninou, připravenou v páře.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty