×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí plátky s dijonskou omáčkou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Krůtí plátky s dijonskou omáčkou

Co budete potřebovat

1 polovina krůtích prsou (800–900 g)
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
460 ml bílého vína
60 g dijonské hořčice
20 g másla
hrst nasekané čerstvé petrželky

Jak na to?

Prsa nakrájejte na 8 plátků. Zakryjte je fólií a zlehka naklepejte paličkou na maso. Z obou stran osolte a opepřete. Ve velké pánvi rozehřejte olej a plátky postupně opečte dozlatova, 2–3 minuty z každé strany. Přendejte na talíř a uchovejte v teple. Do pánve vlijte víno, přiveďte k varu. Nechte svařit na polovinu objemu, vařečkou seškrabujte přípečky. Vmíchejte hořčici a přiveďte k mírnému varu. Nechte probublat a sundejte z plotýnky. Vmíchejte máslo, přidejte petrželku, dochuťte solí a pepřem.

Podávejte s vařenými bramborami nebo s křupavou zeleninou, připravenou v páře.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí plátky s dijonskou omáčkou

Hlavní chod Snadné Magazín 1/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (5)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

1 polovina krůtích prsou (800–900 g)
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
460 ml bílého vína
60 g dijonské hořčice
20 g másla
hrst nasekané čerstvé petrželky

Jak na to?

Prsa nakrájejte na 8 plátků. Zakryjte je fólií a zlehka naklepejte paličkou na maso. Z obou stran osolte a opepřete. Ve velké pánvi rozehřejte olej a plátky postupně opečte dozlatova, 2–3 minuty z každé strany. Přendejte na talíř a uchovejte v teple. Do pánve vlijte víno, přiveďte k varu. Nechte svařit na polovinu objemu, vařečkou seškrabujte přípečky. Vmíchejte hořčici a přiveďte k mírnému varu. Nechte probublat a sundejte z plotýnky. Vmíchejte máslo, přidejte petrželku, dochuťte solí a pepřem.

Podávejte s vařenými bramborami nebo s křupavou zeleninou, připravenou v páře.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty