
Holandský řízek

Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 1 cm
- Vepřový bůček bez kosti 600 g
- Eidam bloček 150 g
- Sůl
- Pepř
- Vejce 4 ks
- Mléko 1 plž
- Citronová kůra 1 člž
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Mouka hladká
- Strouhanka
- Olej slunečnicový
- Kyselé okurky 1 ks
- Brambory typu C 1 kg
- Smetana na vaření 200 ml
- Máslo 1 cm
- Vepřový bůček bez kosti 600 g
- Eidam bloček 150 g
- Sůl
- Pepř
- Vejce 4 ks
- Mléko 1 plž
- Citronová kůra 1 člž
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Mouka hladká
- Strouhanka
- Olej slunečnicový
- Kyselé okurky 1 ks
- Brambory typu C 1 kg
- Smetana na vaření 200 ml
Příprava
- 1Maso nakrájejte na kostky a umelte najemno na masovém strojku. Sýr nastrouhejte najemno a promíchejte v míse s masem, solí, pepřem, polovinou nasekané petrželky, 1 vejcem a smetanou. Mísu přikryjte a uložte na půl hodiny do chladničky ztuhnout.
- 2Mezitím oloupejte brambory a uvařte je doměkka.
- 3Masovou směs rozdělte na 4 stejné díly a vytvarujte z nich ploché a oválné řízky 5–7 mm vysoké. Postupně je obalte v mouce, prošlehaných vejcích a strouhance promíchané se zbylou petrželkou a citronovou kůrou. Ve vyšší pánvi rozehřejte větší vrstvu oleje a řízky osmažte po obou stranách dozlatova. Řízky odkládejte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.
- 4Brambory prošlehejte s máslem a smetanou na kaši. Podle chuti osolte a podávejte k řízkům. Servírujte s okurkou.
- 1Maso nakrájejte na kostky a umelte najemno na masovém strojku. Sýr nastrouhejte najemno a promíchejte v míse s masem, solí, pepřem, polovinou nasekané petrželky, 1 vejcem a smetanou. Mísu přikryjte a uložte na půl hodiny do chladničky ztuhnout.
- 2Mezitím oloupejte brambory a uvařte je doměkka.
- 3Masovou směs rozdělte na 4 stejné díly a vytvarujte z nich ploché a oválné řízky 5–7 mm vysoké. Postupně je obalte v mouce, prošlehaných vejcích a strouhance promíchané se zbylou petrželkou a citronovou kůrou. Ve vyšší pánvi rozehřejte větší vrstvu oleje a řízky osmažte po obou stranách dozlatova. Řízky odkládejte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.
- 4Brambory prošlehejte s máslem a smetanou na kaši. Podle chuti osolte a podávejte k řízkům. Servírujte s okurkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.