Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Krůtí na divoko

Krůtí na divoko

Ingredience

500 g noků
250 g krůtích prsou
sůl
pepř
3 lžíce olivového oleje
150 g cibule
130 g mrkve
130 g červené papriky
130 g žampionů
3 stroužky česneku
1 lžička sušené bazalky
1 špetka sušeného fenyklu
120 ml suchého bílého vína
3 lžíce rajčatového protlaku
1 plechovka krájených loupaných rajčat
1 lžíce strouhaného parmazánu
1 hrst čerstvé bazalky
50 g vlašských ořechů

Postup přípravy

1. Noky uvařte podle návodu na obalu a dejte stranou.
2. Krůtí prsa osolte, opepřete a opečte dozlatova na lžíci oleje. Dejte stranou.
3. Na 2 lžících oleje opékejte cibuli. Po chvíli přidejte pokrájenou mrkev, papriku a žampiony. Minutu společně restujte. Přidejte prolisovaný česnek, sušenou bazalku a fenykl.
4. Do pánve přidejte víno a vařte dvě minuty. Přidejte rajčatový protlak, krájená loupaná rajčata, maso a za občasného promíchávání nechte dalších 5 minut probublávat. Maso natrhejte pomocí vidliček.
5. Odstraňte z ohně a vmíchejte parmazán. Dochuťte solí a pepřem. Servírujte s noky a ozdobte čerstvou bazalkou a vlašskými ořechy.

TIP : vyzkoušejte přidat mrkev z naší Tržnice
Vitamin A - zdroj vitamin A , přispívá k udržení normálního stavu zraku

Pomohl vám recept?
11hodnocení5

Další videorecepty