
Krůtí na divoko
Ingredience
500 g | noků |
250 g | krůtích prsou |
sůl | |
pepř | |
3 | lžíce olivového oleje |
150 g | cibule |
130 g | mrkve |
130 g | červené papriky |
130 g | žampionů |
3 | stroužky česneku |
1 | lžička sušené bazalky |
1 | špetka sušeného fenyklu |
120 ml | suchého bílého vína |
3 | lžíce rajčatového protlaku |
1 | plechovka krájených loupaných rajčat |
1 | lžíce strouhaného parmazánu |
1 | hrst čerstvé bazalky |
50 g | vlašských ořechů |
Postup přípravy
1. Noky uvařte podle návodu na obalu a dejte stranou.
2. Krůtí prsa osolte, opepřete a opečte dozlatova na lžíci oleje. Dejte stranou.
3. Na 2 lžících oleje opékejte cibuli. Po chvíli přidejte pokrájenou mrkev, papriku a žampiony. Minutu společně restujte. Přidejte prolisovaný česnek, sušenou bazalku a fenykl.
4. Do pánve přidejte víno a vařte dvě minuty. Přidejte rajčatový protlak, krájená loupaná rajčata, maso a za občasného promíchávání nechte dalších 5 minut probublávat. Maso natrhejte pomocí vidliček.
5. Odstraňte z ohně a vmíchejte parmazán. Dochuťte solí a pepřem. Servírujte s noky a ozdobte čerstvou bazalkou a vlašskými ořechy.
TIP : vyzkoušejte přidat mrkev z naší Tržnice
Vitamin A - zdroj vitamin A , přispívá k udržení normálního stavu zraku