Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečený mořský vlk na bílém víně
Albert logoAlbert logo
  • Pečený mořský vlk na bílém víně

Pečený mořský vlk na bílém víně

Pečený mořský vlk na bílém víně
Snadné
31-45 minut
1/5
Středomořská
Bezlepkové
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mořský vlk 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Česnek 2 strouž.
  • Citron BIO 2 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Brambory typu A 300 g
  • Rajčata cherry 200 g
  • Bílé víno 100 ml
  • Cibule 1 ks
  • Mořský vlk 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Česnek 2 strouž.
  • Citron BIO 2 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Brambory typu A 300 g
  • Rajčata cherry 200 g
  • Bílé víno 100 ml
  • Cibule 1 ks

Příprava

1
Omyjte a očistěte 2 mořské vlky. Několika příčnými, ne příliš hlubokými řezy nařízněte kůži. Osolte, opepřete, do řezů a břišní dutiny vetřete tymiánové lístky ze 2 snítek.
2
Do misky dejte plátky ze 2 oloupaných stroužků česneku, vymačkanou šťávu z 1 citronu a 2 lžíce olivového oleje a poté vetřete do kůže ryb.
3
Oloupejte 300 g brambor a 1 cibuli, nakrájejte na 0,5cm plátky. Spolu s kolečky citronu, přepůlenými 200 g cherry rajčat a zbylým citronem pokrájeným na čtvrtky rozložte na dno zapékací mísy. Osolte, opepřete a zalijte 100 ml vína a 2 lžícemi zbylého oleje. Navrch položte ryby.
4
Pečte 25 minut v troubě na 180 °C. Nakonec posypte zbylými tymiánovými lístky a vychutnejte si nejlépe s ryzlinkem.
1
Omyjte a očistěte 2 mořské vlky. Několika příčnými, ne příliš hlubokými řezy nařízněte kůži. Osolte, opepřete, do řezů a břišní dutiny vetřete tymiánové lístky ze 2 snítek.
2
Do misky dejte plátky ze 2 oloupaných stroužků česneku, vymačkanou šťávu z 1 citronu a 2 lžíce olivového oleje a poté vetřete do kůže ryb.
3
Oloupejte 300 g brambor a 1 cibuli, nakrájejte na 0,5cm plátky. Spolu s kolečky citronu, přepůlenými 200 g cherry rajčat a zbylým citronem pokrájeným na čtvrtky rozložte na dno zapékací mísy. Osolte, opepřete a zalijte 100 ml vína a 2 lžícemi zbylého oleje. Navrch položte ryby.
4
Pečte 25 minut v troubě na 180 °C. Nakonec posypte zbylými tymiánovými lístky a vychutnejte si nejlépe s ryzlinkem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 19.03.2025 do 25.03.2025

Platný ještě 8 dní

Od 26.03.2025 do 01.04.2025

Platný ještě dnes

Od 19.03.2025 do 25.03.2025

Platný ještě 8 dní

Od 26.03.2025 do 01.04.2025

Platný ještě dnes

Od 12.03.2025 do 25.03.2025

Platný ještě 15 dní

Od 26.03.2025 do 08.04.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.