Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

240 g dětské krupice
750 ml mandlového mléka
250 ml vody
250 g cukru krupice
200 g vlašských ořechů
200 ml řepkového oleje
1 lžička medu
sůl
2 lžíce borůvkového džemu
1 mango
100 g borůvek

Postup přípravy

1. Dětskou krupici namočte v 375 ml mandlového mléka alespoň 30 minut předem.

2. Mezitím si připravte zkaramelizované ořechy. Do rendlíku nalijte vodu, přisypte cukr, ořechy a vařte 20 minut. Pak je sceďte a nechte okapat.

3. Na pánvi rozehřejte olej a ořechy na něm dozlatova orestujte. Poté nechte vychladnout na pečicím papíru.

4. Přiveďte v menším hrnci k varu zbytek mandlového mléka, přidejte med, špetku soli a přilijte namočenou krupici. Za stálého míchání vařte 5 minut.

5. Hotovou krupicovou kaši přelijte do misek, ozdobte borůvkovým džemem, oloupaným mangem nakrájeným na plátky, borůvkami a karamelizovanými ořechy.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty