
Ledový borůvkový cheesecake
Připravte si osvěžující letní dezert, který potěší všechny milovníky borůvek! Ledový borůvkový cheesecake je skvělou volbou pro horké dny, kdy chcete něco sladkého a zároveň lehkého. Tento video recept na nepečený cheesecake kombinuje křupavý sušenkový základ s jemným krémovým sýrem a bohatou borůvkovou vrstvou. Ozdobený čerstvými borůvkami a mátovými lístky je nejen lahodný, ale i krásně vypadá.

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Oslava
Dezert
Ingredience
Složení 10 porcí
- Máslo 80 g
- Sušenky Oreo 240 g
- Borůvky 750 g
- Citron 1/2 ks
- Smetana ke šlehání 30%-33% 210 ml
- Cukr krupicový 210 g
- Krémový čerstvý sýr 650 g
- Želatina prášková 3 člž
- Květy 1 hrs.
- Voda 80 ml
- Máta 2 snít.
- Máslo 80 g
- Sušenky Oreo 240 g
- Borůvky 750 g
- Citron 1/2 ks
- Smetana ke šlehání 30%-33% 210 ml
- Cukr krupicový 210 g
- Krémový čerstvý sýr 650 g
- Želatina prášková 3 člž
- Květy 1 hrs.
- Voda 80 ml
- Máta 2 snít.
Příprava
- 1Dortovou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem. V mixéru rozdrťte 240 g sušenek Oreo. V rendlíku rozpusťte 80 g másla a přilijte ho k sušenkám. Hmotu dobře promíchejte. Přesypte ji do formy a vmačkejte na dno dortu. Formu odložte vychladit do lednice.
- 2Do hrnce vsypte 500 g borůvek. K nim vymačkejte šťávu z poloviny citronu a zasypte 200 g cukru krupice. Vše přiveďte k varu a povařte 5 minut. Směs přendejte do mixéru a rozmixujte na hladké pyré. Dejte pyré stranou a nechte ho vychladnout do pokojové teploty. V robotu vyšlehejte 650 g smetanového sýra s 210 ml smetany do hladkého krému.
- 3V rendlíku smíchejte 2 a půl lžičky želatiny s 80 ml vody. Postupně směs zahřívejte, až se želatina rozpustí. Pak směs přilijte k borůvkovému pyré a rychle promíchejte. Borůvkové pyré ihned smíchejte se smetanovým krémem stěrkou tak, aby se vše dobře spojilo. Směs vlijte do připravené dortové formy se ztuhlými sušenkami a dejte na 4 hodiny do mrazáku.
- 4Rozmixujte tyčovým mixérem 100 g borůvek na pyré. Pyré přelijte do hrnce, přidejte půl lžičky želatiny a 10 g cukru a prohřejte. Zchlazený cheesecake vyndejte z formy. Borůvkové pyré zahřejte v mikrovlnce a přelijte jím dort. Dozdobte ho zbylými čerstvými borůvkami, jedlými květy a mátovými lístky. Letní super cheesecake je na světě!
- 1Dortovou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem. V mixéru rozdrťte 240 g sušenek Oreo. V rendlíku rozpusťte 80 g másla a přilijte ho k sušenkám. Hmotu dobře promíchejte. Přesypte ji do formy a vmačkejte na dno dortu. Formu odložte vychladit do lednice.
- 2Do hrnce vsypte 500 g borůvek. K nim vymačkejte šťávu z poloviny citronu a zasypte 200 g cukru krupice. Vše přiveďte k varu a povařte 5 minut. Směs přendejte do mixéru a rozmixujte na hladké pyré. Dejte pyré stranou a nechte ho vychladnout do pokojové teploty. V robotu vyšlehejte 650 g smetanového sýra s 210 ml smetany do hladkého krému.
- 3V rendlíku smíchejte 2 a půl lžičky želatiny s 80 ml vody. Postupně směs zahřívejte, až se želatina rozpustí. Pak směs přilijte k borůvkovému pyré a rychle promíchejte. Borůvkové pyré ihned smíchejte se smetanovým krémem stěrkou tak, aby se vše dobře spojilo. Směs vlijte do připravené dortové formy se ztuhlými sušenkami a dejte na 4 hodiny do mrazáku.
- 4Rozmixujte tyčovým mixérem 100 g borůvek na pyré. Pyré přelijte do hrnce, přidejte půl lžičky želatiny a 10 g cukru a prohřejte. Zchlazený cheesecake vyndejte z formy. Borůvkové pyré zahřejte v mikrovlnce a přelijte jím dort. Dozdobte ho zbylými čerstvými borůvkami, jedlými květy a mátovými lístky. Letní super cheesecake je na světě!
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.