Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Křupavé housky s kuřecím masem aioli

Křupavé housky s kuřecím masem aioli

Domácí a bohatě obloženou housku oceníte nejen na výletě nebo v práci. Naše varianta s masem navíc zasytí a díky domácímu česnekovému aioli bude i čerstvá zelenina opravdu chutná.

Ingredience

800 g kuřecích prsou
50 ml olivového oleje
sůl, pepř
1 lžíce balzamikového octa
5 stroužků česneku
1 lžička sušeného tymiánu
1 citron
230 g majonézy
1/2 lžičky dijonské hořčice
5 g čerstvé pažitky
4 kaiserky
1 avokádo
8 ředkviček
40 g salátové okurky
1/2 žluté papriky
20 g mixu salátů

Postup přípravy

1. Smíchejte 50 ml olivového oleje se solí, pepřem, lžící balzamikového octa, 2 prolisovanými stroužky česneku a lžičkou tymiánu. Směsí potřete 800 g kuřecího masa a dejte přikryté do trouby. Pečte přibližně hodinu na 180 °C. Po upečení vyndejte z trouby a nechte 10 minut přikryté odpočinout.

2. Utřete 3 stroužky česneku na jemnou pastu a smíchejte se 2 lžícemi čerstvě vymačkané citronové šťávy, znovu utřete a směs propasírujte. Následně přidejte 230 g majonézy a přimíchejte ještě 1/2 lžičky dijonské hořčice, sůl a 5 g nadrobno pokrájené pažitky.

3. Podélně rozřízněte 4 kaiserky, potřete je česnekovým aioli a začněte vrstvit natrhané kuřecí maso, na plátky pokrájené avokádo, plátky z 8 ředkviček, 40 g na stuhy naloupané okurky, na menší kousky pokrájenou polovinu papriky a 20 g mixu salátů. Přiklopte vždy druhou stranou kaiserky a vychutnejte si svačinu rovnou nebo si tento malý zázrak dopřejte až na cestách. Dobrou chuť!

Pomohl vám recept?
8hodnocení4

Další videorecepty