×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Křupavá kuřecí křidélka

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Křupavá kuřecí křidélka

Co budete potřebovat

NA OMÁČKU BUFFALO
15 g másla, rozpuštěného
¼ lžičky kajenského pepře
¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře
¼ lžičky soli
60 ml harissy
NA ZÁZVOROVO-SOJOVOU GLAZURU
75 g medu
2 lžíce sojové omáčky
3 velké stroužky česneku, rozmačkané
kousek zázvoru, asi 2×2,5 cm
NA KŘÍDLA
2 kg kuřecích křídel
2 lžíce rostlinného oleje
sůl a pepř

Jak na to?

Začněte omáčkou Buffalo. Smíchejte první čtyři suroviny v míse a nechte chvilku odstát. Vmíchejte ohřátou harissu a udržujte v teple. Suroviny na glazuru přiveďte spolu s 60 ml vody k varu, snižte plamen a 7–8 minut zvolna redukujte. Sundejte z plamene a nechte zhruba 15 minut odpočívat, aby glazé trochu zhoustlo.
Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si dva pečicí plechy s mřížkou. Křídla promněte ve velké míse s olejem, trochu osolte a opepřete. Rozložte je na mřížky a 45–50 minut pečte. Pak polovinu křidélek promíchejte se zázvorovo-sojovou glazurou a vraťte je ještě na 8–10 minut do trouby trochu zkaramelizovat. Druhou polovinu křídel promíchejte s Buffalo omáčkou. Ty můžete rovnou podávat, nemusí se péct.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Křupavá kuřecí křidélka

Hlavní chod Velmi snadné Magazín 9/2016 Počet porcí: 6-8
(0)

Co budete potřebovat

NA OMÁČKU BUFFALO
15 g másla, rozpuštěného
¼ lžičky kajenského pepře
¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře
¼ lžičky soli
60 ml harissy
NA ZÁZVOROVO-SOJOVOU GLAZURU
75 g medu
2 lžíce sojové omáčky
3 velké stroužky česneku, rozmačkané
kousek zázvoru, asi 2×2,5 cm
NA KŘÍDLA
2 kg kuřecích křídel
2 lžíce rostlinného oleje
sůl a pepř

Jak na to?

Začněte omáčkou Buffalo. Smíchejte první čtyři suroviny v míse a nechte chvilku odstát. Vmíchejte ohřátou harissu a udržujte v teple. Suroviny na glazuru přiveďte spolu s 60 ml vody k varu, snižte plamen a 7–8 minut zvolna redukujte. Sundejte z plamene a nechte zhruba 15 minut odpočívat, aby glazé trochu zhoustlo.
Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si dva pečicí plechy s mřížkou. Křídla promněte ve velké míse s olejem, trochu osolte a opepřete. Rozložte je na mřížky a 45–50 minut pečte. Pak polovinu křidélek promíchejte se zázvorovo-sojovou glazurou a vraťte je ještě na 8–10 minut do trouby trochu zkaramelizovat. Druhou polovinu křídel promíchejte s Buffalo omáčkou. Ty můžete rovnou podávat, nemusí se péct.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty