
Křupavá kuřecí křidélka
Ingredience
NA OMÁČKU BUFFALO | |
---|---|
15 g | másla, rozpuštěného |
¼ | lžičky kajenského pepře |
¼ | lžičky čerstvě mletého černého pepře |
¼ | lžičky soli |
60 ml | harissy |
NA ZÁZVOROVO-SOJOVOU GLAZURU | |
75 g | medu |
2 | lžíce sojové omáčky |
3 | velké stroužky česneku, rozmačkané |
kousek zázvoru, asi 2×2,5 cm | |
NA KŘÍDLA | |
2 kg | kuřecích křídel |
2 | lžíce rostlinného oleje |
sůl a pepř |
Postup přípravy
Začněte omáčkou Buffalo. Smíchejte první čtyři suroviny v míse a nechte chvilku odstát. Vmíchejte ohřátou harissu a udržujte v teple. Suroviny na glazuru přiveďte spolu s 60 ml vody k varu, snižte plamen a 7–8 minut zvolna redukujte. Sundejte z plamene a nechte zhruba 15 minut odpočívat, aby glazé trochu zhoustlo.
Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si dva pečicí plechy s mřížkou. Křídla promněte ve velké míse s olejem, trochu osolte a opepřete. Rozložte je na mřížky a 45–50 minut pečte. Pak polovinu křidélek promíchejte se zázvorovo-sojovou glazurou a vraťte je ještě na 8–10 minut do trouby trochu zkaramelizovat. Druhou polovinu křídel promíchejte s Buffalo omáčkou. Ty můžete rovnou podávat, nemusí se péct.
Pomohl vám recept?
2hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod