Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

NA OMÁČKU BUFFALO
15 g másla, rozpuštěného
¼ lžičky kajenského pepře
¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře
¼ lžičky soli
60 ml harissy
NA ZÁZVOROVO-SOJOVOU GLAZURU
75 g medu
2 lžíce sojové omáčky
3 velké stroužky česneku, rozmačkané
kousek zázvoru, asi 2×2,5 cm
NA KŘÍDLA
2 kg kuřecích křídel
2 lžíce rostlinného oleje
sůl a pepř

Postup přípravy

Začněte omáčkou Buffalo. Smíchejte první čtyři suroviny v míse a nechte chvilku odstát. Vmíchejte ohřátou harissu a udržujte v teple. Suroviny na glazuru přiveďte spolu s 60 ml vody k varu, snižte plamen a 7–8 minut zvolna redukujte. Sundejte z plamene a nechte zhruba 15 minut odpočívat, aby glazé trochu zhoustlo.
Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si dva pečicí plechy s mřížkou. Křídla promněte ve velké míse s olejem, trochu osolte a opepřete. Rozložte je na mřížky a 45–50 minut pečte. Pak polovinu křidélek promíchejte se zázvorovo-sojovou glazurou a vraťte je ještě na 8–10 minut do trouby trochu zkaramelizovat. Druhou polovinu křídel promíchejte s Buffalo omáčkou. Ty můžete rovnou podávat, nemusí se péct.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty