Křupavá kuřecí křidélka
Ingredience
NA OMÁČKU BUFFALO | |
---|---|
15 g | másla, rozpuštěného |
¼ | lžičky kajenského pepře |
¼ | lžičky čerstvě mletého černého pepře |
¼ | lžičky soli |
60 ml | harissy |
NA ZÁZVOROVO-SOJOVOU GLAZURU | |
75 g | medu |
2 | lžíce sojové omáčky |
3 | velké stroužky česneku, rozmačkané |
kousek zázvoru, asi 2×2,5 cm | |
NA KŘÍDLA | |
2 kg | kuřecích křídel |
2 | lžíce rostlinného oleje |
sůl a pepř |
Postup přípravy
Začněte omáčkou Buffalo. Smíchejte první čtyři suroviny v míse a nechte chvilku odstát. Vmíchejte ohřátou harissu a udržujte v teple. Suroviny na glazuru přiveďte spolu s 60 ml vody k varu, snižte plamen a 7–8 minut zvolna redukujte. Sundejte z plamene a nechte zhruba 15 minut odpočívat, aby glazé trochu zhoustlo.
Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si dva pečicí plechy s mřížkou. Křídla promněte ve velké míse s olejem, trochu osolte a opepřete. Rozložte je na mřížky a 45–50 minut pečte. Pak polovinu křidélek promíchejte se zázvorovo-sojovou glazurou a vraťte je ještě na 8–10 minut do trouby trochu zkaramelizovat. Druhou polovinu křídel promíchejte s Buffalo omáčkou. Ty můžete rovnou podávat, nemusí se péct.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY