
Hruškové čatní

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Příloha
Ingredience
Složení 6 porcí
- Cibule 700 g
- Hruška 1 kg
- Česnek 2 strouž.
- Brusinky sušené 120 g
- Cukr hnědý 430 g
- Kmín mletý 1 člž
- Koriandr mletý 1 člž
- Pepř kajenský 1/2 člž
- Skořice mletá 1/2 člž
- Rajský protlak 100 ml
- Jablečný ocet 500 ml
- Sůl 1,5 člž
- Sýr s modrou plísní
- Cibule 700 g
- Hruška 1 kg
- Česnek 2 strouž.
- Brusinky sušené 120 g
- Cukr hnědý 430 g
- Kmín mletý 1 člž
- Koriandr mletý 1 člž
- Pepř kajenský 1/2 člž
- Skořice mletá 1/2 člž
- Rajský protlak 100 ml
- Jablečný ocet 500 ml
- Sůl 1,5 člž
- Sýr s modrou plísní
Příprava
- 1Hrušky a cibuli vložte do velkého hrnce a nechte je na středním plamenu 5 minut probublávat. Pak přidejte ostatní suroviny a přiveďte k varu.
- 2Plamen opět snižte a nechte za občasného míchání nezakryté vařit 50 minut.
- 3Čatní naplňte do horkých sterilizovaných skleniček, uzavřete a na 15 minut obraťte dnem vzhůru. Podávejte k sýrům, např. s modrou plísní.
- 1Hrušky a cibuli vložte do velkého hrnce a nechte je na středním plamenu 5 minut probublávat. Pak přidejte ostatní suroviny a přiveďte k varu.
- 2Plamen opět snižte a nechte za občasného míchání nezakryté vařit 50 minut.
- 3Čatní naplňte do horkých sterilizovaných skleniček, uzavřete a na 15 minut obraťte dnem vzhůru. Podávejte k sýrům, např. s modrou plísní.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.