Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 l vody
4 kostky zeleninového bujónu
400 g krup
1 cibule
200 g baby špenátu
2 hrsti piniových oříšků
1 citron
sůl, pepř
1 lžíce olivového oleje
1 hrst čerstvého tymiánu

Postup přípravy

1. Vodu přiveďte k varu a smíchejte s kostkami bujónu. Přidejte propláchnuté, scezené kroupy a vařte doměkka asi 25 minut. Po uvaření kroupy opět sceďte a dejte stranou.

2. Cibuli očistěte a nakrájejte na kostičky. Špenát operte. Kroupy spolu s cibulí, špenátem a piniovými oříšky vložte do hlubšího pekáčku a zapékejte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut.

3. Po upečení přidejte do pekáčku šťávu z citronu, osolte, opepřete, přidejte olivový olej a tymián a vše promíchejte.

4. Přendejte kroupy do servírovací mísy a podávejte.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty