Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Krkonošské kyselo

Další recepty a články

Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s...
Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s červenou...
Krůtí vývar se zeleninou
Krůtí vývar se...
Krůtí vývar se zeleninou
Krůtí vývar se zeleninou
Domácí kulajda se ztraceným...
Domácí kulajda se...
Domácí kulajda se ztraceným...
Domácí kulajda se ztraceným...
Květákový krém s rukolou
Květákový krém s...
Květákový krém s rukolou
Květákový krém s rukolou

Krkonošské kyselo

Co budete potřebovat

50 g sušených hub
42 g čerstvého droždí
4 krajíce chleba
1,2 l vody
500 g brambor typu B
1 cibule
1 lžička soli
1 lžička kmínu
100 ml smetany ke šlehání (31 %)
30 g másla
4 vejce
1⁄4 svazku čerstvé pažitky

Jak na to?

1. Sušené houby předem namočte ve 200 ml vody a nechte odstát.

2. Do vlažné vody namočte chléb nakrájený na kousky, rozdrobte droždí a nechte během asi 30 minut vzejít kvásek.

3. Mezitím oloupané brambory nakrájejte na kostky a oloupanou cibuli nakrájejte najemno.

4. Do hrnce se vzešlým kváskem přidejte předem namočené sušené houby i s nálevem. Osolte, přidejte kmín a na mírném ohni vařte 20 minut. Ke konci vmíchejte smetanu. Brambory uvařte v osolené vodě zvlášť do měkka.

5. Na pánvi na másle orestujte cibuli, přidejte vejce a připravte lehce syrová míchaná vejce.

6. Připravená vejce a brambory přidejte do polévky, promíchejte a podávejte posypané nasekanou pažitkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krkonošské kyselo

Hlavní chod Snadné Polévky Vegetariánské Magazín 2/2021 Počet porcí: 4
(0)
Anče, Kubo, hajnej! Když si Trautenberk vzpomněl, kyselo nebylo dost kyselý. Tohle vám ale bude chutnat! Polévka z chlebového kvásku je tradiční především v Podkrkonoší.

Co budete potřebovat

50 g sušených hub
42 g čerstvého droždí
4 krajíce chleba
1,2 l vody
500 g brambor typu B
1 cibule
1 lžička soli
1 lžička kmínu
100 ml smetany ke šlehání (31 %)
30 g másla
4 vejce
1⁄4 svazku čerstvé pažitky

Jak na to?

1. Sušené houby předem namočte ve 200 ml vody a nechte odstát.

2. Do vlažné vody namočte chléb nakrájený na kousky, rozdrobte droždí a nechte během asi 30 minut vzejít kvásek.

3. Mezitím oloupané brambory nakrájejte na kostky a oloupanou cibuli nakrájejte najemno.

4. Do hrnce se vzešlým kváskem přidejte předem namočené sušené houby i s nálevem. Osolte, přidejte kmín a na mírném ohni vařte 20 minut. Ke konci vmíchejte smetanu. Brambory uvařte v osolené vodě zvlášť do měkka.

5. Na pánvi na másle orestujte cibuli, přidejte vejce a připravte lehce syrová míchaná vejce.

6. Připravená vejce a brambory přidejte do polévky, promíchejte a podávejte posypané nasekanou pažitkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s červenou...
Krůtí vývar se zeleninou
Krůtí vývar se zeleninou
Krůtí vývar se zeleninou
Krůtí vývar se zeleninou
Domácí kulajda se ztraceným...
Domácí kulajda se ztraceným...
Domácí kulajda se ztraceným...
Domácí kulajda se ztraceným...
Květákový krém s rukolou
Květákový krém s rukolou
Květákový krém s rukolou
Květákový krém s rukolou

Inspirujte se podobnými recepty