Křenová omáčka s uzeným masem
Ingredience
500 g | brambor typu B |
sůl | |
1 | lžička celého kmínu |
500 g | vepřového kolena |
100 g | másla |
100 g | hladké mouky |
1 l | vody |
180 ml | smetany ke šlehání (31 %) |
1 | kostka kuřecího bujónu |
sůl | |
80 g | křenu mletého Albert |
10 g | cukru krupice |
20 g | čerstvého křenu |
1 | hrst hladkolisté petržele |
Postup přípravy
1. Oloupané brambory vložte do hrnce a vařte je v osolené vodě s kmínem 20 minut.
2. Ve vedlejším hrnci zalijte uzené maso vodou, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
3. Ve třetím, středním hrnci rozehřejte máslo a zaprašte je moukou. Za stálého míchání smažte 2 minuty. Vzniklou jíšku zalijte vodou, smetanou, vsypte rozdrobený bujón, osolte a prošlehejte metličkou. Na mírném stupni vařte 15 minut.
4. Do omáčky vmíchejte mletý křen a vařte 2 minuty. Nakonec dochuťte cukrem a solí.
5. Maso servírujte nakrájené na plátky, s omáčkou a brambory. Posypte čerstvým křenem a nasekanou petrželí.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY