Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Křenová omáčka s uzeným masem

Další recepty a články

Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny se sýrovou...
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Povidlová omáčka
Povidlová omáčka
Povidlová omáčka
Povidlová omáčka
Těstoviny penne s boloňskou...
Těstoviny penne s...
Těstoviny penne s boloňskou...
Těstoviny penne s boloňskou...
Zapečené brambory s klobásou a...
Zapečené brambory s...
Zapečené brambory s klobásou a...
Zapečené brambory s klobásou a...

Křenová omáčka s uzeným masem

Co budete potřebovat

500 g brambor typu B
sůl
1 lžička celého kmínu
500 g vepřového kolena
100 g másla
100 g hladké mouky
1 l vody
180 ml smetany ke šlehání (31 %)
1 kostka kuřecího bujónu
sůl
80 g křenu mletého Albert
10 g cukru krupice
20 g čerstvého křenu
1 hrst hladkolisté petržele

Jak na to?

1. Oloupané brambory vložte do hrnce a vařte je v osolené vodě s kmínem 20 minut.

2. Ve vedlejším hrnci zalijte uzené maso vodou, přiveďte k varu a vařte 15 minut.

3. Ve třetím, středním hrnci rozehřejte máslo a zaprašte je moukou. Za stálého míchání smažte 2 minuty. Vzniklou jíšku zalijte vodou, smetanou, vsypte rozdrobený bujón, osolte a prošlehejte metličkou. Na mírném stupni vařte 15 minut.

4. Do omáčky vmíchejte mletý křen a vařte 2 minuty. Nakonec dochuťte cukrem a solí.

5. Maso servírujte nakrájené na plátky, s omáčkou a brambory. Posypte čerstvým křenem a nasekanou petrželí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Křenová omáčka s uzeným masem

Hlavní chod Velmi snadné Omáčky Magazín 2/2021 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

500 g brambor typu B
sůl
1 lžička celého kmínu
500 g vepřového kolena
100 g másla
100 g hladké mouky
1 l vody
180 ml smetany ke šlehání (31 %)
1 kostka kuřecího bujónu
sůl
80 g křenu mletého Albert
10 g cukru krupice
20 g čerstvého křenu
1 hrst hladkolisté petržele

Jak na to?

1. Oloupané brambory vložte do hrnce a vařte je v osolené vodě s kmínem 20 minut.

2. Ve vedlejším hrnci zalijte uzené maso vodou, přiveďte k varu a vařte 15 minut.

3. Ve třetím, středním hrnci rozehřejte máslo a zaprašte je moukou. Za stálého míchání smažte 2 minuty. Vzniklou jíšku zalijte vodou, smetanou, vsypte rozdrobený bujón, osolte a prošlehejte metličkou. Na mírném stupni vařte 15 minut.

4. Do omáčky vmíchejte mletý křen a vařte 2 minuty. Nakonec dochuťte cukrem a solí.

5. Maso servírujte nakrájené na plátky, s omáčkou a brambory. Posypte čerstvým křenem a nasekanou petrželí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Povidlová omáčka
Povidlová omáčka
Povidlová omáčka
Povidlová omáčka
Těstoviny penne s boloňskou...
Těstoviny penne s boloňskou...
Těstoviny penne s boloňskou...
Těstoviny penne s boloňskou...
Zapečené brambory s klobásou a...
Zapečené brambory s klobásou a...
Zapečené brambory s klobásou a...
Zapečené brambory s klobásou a...

Inspirujte se podobnými recepty