1
Začnu knedlíky. Pečivo nakrájím na kostičky a nechám oschnout.
2
V misce prošlehám žloutky a vmíchám 50 ml másla a 150 ml mléka. Vaječnou směs osolím a vliju na nakrájené kostičky pečiva. Lehce promíchám a nechám chvíli odležet.
3
Pak přidám petrželku, jemně zapracuju a posypu moukou. Z bílků vyšlehám sníh, který do směsi opatrně vmíchám, pak nechám odpočinout. Potom vytvaruju dvě šišky.
4
Předehřeju troubu na 200 °C. Knedlíky uhladím, položím na plech a podliju trochou vody. Peču 15–20 minut, až budou mít zlatavou kůrku.
5
Mezitím se pustím do omáčky. Sušené houby zaliju vařící vodou a dám stranou. Čerstvé houby nakrájím na plátky.
6
V kastrolu rozpustím 30 g másla, přidám cibuli a nechám zesklovatět. Přidám petrželku a houby – vymačkané sušené nebo čerstvé.
7
Přisypu kmín a za stálého míchání dusím, dokud houby nezměknou.
8
Připravím si jíšku: na 50 g rozpuštěného másla nechám zesklovatět cibuli, přidám mouku, vymíchám světlou jíšku a za stálého šlehání přidávám 1 litr horké vody, až je omáčka hladká a hustá. Přidám do ní houbovou směs, sůl, pepř a obojí smetanu.
1
Začnu knedlíky. Pečivo nakrájím na kostičky a nechám oschnout.
2
V misce prošlehám žloutky a vmíchám 50 ml másla a 150 ml mléka. Vaječnou směs osolím a vliju na nakrájené kostičky pečiva. Lehce promíchám a nechám chvíli odležet.
3
Pak přidám petrželku, jemně zapracuju a posypu moukou. Z bílků vyšlehám sníh, který do směsi opatrně vmíchám, pak nechám odpočinout. Potom vytvaruju dvě šišky.
4
Předehřeju troubu na 200 °C. Knedlíky uhladím, položím na plech a podliju trochou vody. Peču 15–20 minut, až budou mít zlatavou kůrku.
5
Mezitím se pustím do omáčky. Sušené houby zaliju vařící vodou a dám stranou. Čerstvé houby nakrájím na plátky.
6
V kastrolu rozpustím 30 g másla, přidám cibuli a nechám zesklovatět. Přidám petrželku a houby – vymačkané sušené nebo čerstvé.
7
Přisypu kmín a za stálého míchání dusím, dokud houby nezměknou.
8
Připravím si jíšku: na 50 g rozpuštěného másla nechám zesklovatět cibuli, přidám mouku, vymíchám světlou jíšku a za stálého šlehání přidávám 1 litr horké vody, až je omáčka hladká a hustá. Přidám do ní houbovou směs, sůl, pepř a obojí smetanu.