Krémové rizoto s řepou
Ingredience
500 g | červené řepy |
2 | lžíce olivového oleje AQ |
sůl | |
1 | lžíce másla ES |
1 | cibule |
1 | stroužek česneku |
250 g | kulatozrnné rýže |
150 ml | bílého vína |
700 ml | zeleninového bujonu AQ, |
parmazán | |
4 | lžíce zakysané smetany AQ |
čerstvý kopr |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Řepu oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Přendejte je na plech vyložený pečícím papírem, zastříkněte lžící oleje, osolte a pečte hodinu nebo dokud řepa nezměkne. Ke konci pečení v hrnci rozpalte zbylý olej a máslo, vsypte cibuli a 3–5 minut opékejte, přidejte česnek a po minutě přidejte rovněž rýži. Promíchejte, aby se dokonale obalila tukem, přilijte víno, přiveďte k varu a nechte 5 minut probublávat. Promíchejte vlijte vývar, opět promíchejte, přiklopte a dejte na 15 minut do trouby, aby rýže změkla. Řepu vyndejte z trouby, ¼ rozmixujte na hladké pyré, zbytek pokrájejte nadrobno. Rýži vyjmete z trouby, vmíchejte do ní pyré, pokrájenou řepu, většinu parmazánu. Podávejte s kopečkem zakysané smetany, posypané koprem a zbylým parmazánem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY