×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Krémové rizoto s řepou

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Krémové rizoto s řepou

Co budete potřebovat

500 g červené řepy
2 lžíce olivového oleje AQ
sůl
1 lžíce másla ES
1 cibule
1 stroužek česneku
250 g kulatozrnné rýže
150 ml bílého vína
700 ml zeleninového bujonu AQ,
parmazán
4 lžíce zakysané smetany AQ
čerstvý kopr

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Řepu oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Přendejte je na plech vyložený pečícím papírem, zastříkněte lžící oleje, osolte a pečte hodinu nebo dokud řepa nezměkne. Ke konci pečení v hrnci rozpalte zbylý olej a máslo, vsypte cibuli a 3–5 minut opékejte, přidejte česnek a po minutě přidejte rovněž rýži. Promíchejte, aby se dokonale obalila tukem, přilijte víno, přiveďte k varu a nechte 5 minut probublávat. Promíchejte vlijte vývar, opět promíchejte, přiklopte a dejte na 15 minut do trouby, aby rýže změkla. Řepu vyndejte z trouby, ¼ rozmixujte na hladké pyré, zbytek pokrájejte nadrobno. Rýži vyjmete z trouby, vmíchejte do ní pyré, pokrájenou řepu, většinu parmazánu. Podávejte s kopečkem zakysané smetany, posypané koprem a zbylým parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krémové rizoto s řepou

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 11/2012
Průměrné hodnocení 4 (30)

Co budete potřebovat

500 g červené řepy
2 lžíce olivového oleje AQ
sůl
1 lžíce másla ES
1 cibule
1 stroužek česneku
250 g kulatozrnné rýže
150 ml bílého vína
700 ml zeleninového bujonu AQ,
parmazán
4 lžíce zakysané smetany AQ
čerstvý kopr

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Řepu oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Přendejte je na plech vyložený pečícím papírem, zastříkněte lžící oleje, osolte a pečte hodinu nebo dokud řepa nezměkne. Ke konci pečení v hrnci rozpalte zbylý olej a máslo, vsypte cibuli a 3–5 minut opékejte, přidejte česnek a po minutě přidejte rovněž rýži. Promíchejte, aby se dokonale obalila tukem, přilijte víno, přiveďte k varu a nechte 5 minut probublávat. Promíchejte vlijte vývar, opět promíchejte, přiklopte a dejte na 15 minut do trouby, aby rýže změkla. Řepu vyndejte z trouby, ¼ rozmixujte na hladké pyré, zbytek pokrájejte nadrobno. Rýži vyjmete z trouby, vmíchejte do ní pyré, pokrájenou řepu, většinu parmazánu. Podávejte s kopečkem zakysané smetany, posypané koprem a zbylým parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty