
Vepřová panenka s jablky a javorovým sirupem

Snadné
16-30 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Vepřová panenská svíčková 600 g
- Olej olivový 1 plž
- Jablko 2 ks
- Česnek 3 strouž.
- Javorový sirup 2 plž
- Vinný bílý ocet 1 plž
- Hořčice hrubozrnná 2 plž
- Pepř
- Sůl
- Vepřová panenská svíčková 600 g
- Olej olivový 1 plž
- Jablko 2 ks
- Česnek 3 strouž.
- Javorový sirup 2 plž
- Vinný bílý ocet 1 plž
- Hořčice hrubozrnná 2 plž
- Pepř
- Sůl
Příprava
- 1Maso nakrájejte na 3 cm silné plátky. V pánvi rozehřejte olej a plátky z každé strany opékejte zhruba 2 minuty dozlatova. Vyndejte je z pánve a dejte stranou odpočívat.
- 2Do pánve přidejte jablka a opékejte je 3–4 minuty, až začnou měknout. Vhoďte česnek, vlijte sirup, ocet a 3 lžíce vody. Přiveďte k varu a do pánve vraťte maso i se šťávou, kterou pustí.
- 3Duste několik minut, až maso změkne a omáčka je hustá a lepkavá. Vmíchejte hořčici, dochuťte solí a pepřem a podávejte. Ideální přílohou je bramborová kaše.
- 1Maso nakrájejte na 3 cm silné plátky. V pánvi rozehřejte olej a plátky z každé strany opékejte zhruba 2 minuty dozlatova. Vyndejte je z pánve a dejte stranou odpočívat.
- 2Do pánve přidejte jablka a opékejte je 3–4 minuty, až začnou měknout. Vhoďte česnek, vlijte sirup, ocet a 3 lžíce vody. Přiveďte k varu a do pánve vraťte maso i se šťávou, kterou pustí.
- 3Duste několik minut, až maso změkne a omáčka je hustá a lepkavá. Vmíchejte hořčici, dochuťte solí a pepřem a podávejte. Ideální přílohou je bramborová kaše.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.