Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Krémová polévka z červené čočky

Krémová polévka z červené čočky

Ingredience

4 lžíce sezamového oleje NP Bio
1 cibule NP Bio, pokrájená nadrobno
1 stroužek česneku NP Bio, pokrájený na plátky
2 mrkve NP Bio, pokrájené na kostky
4 brambory NP Bio, pokrájené na kostky
150 g červené čočky NP Bio, propláchnuté
1 červená paprika NP Bio, pokrájená nahrubo
Bio sůl
1 litr vody
1 kostka zeleninového bujónu NP Bio
100 g sterilované kukuřice NP Bio
Nadrobno pokrájená zelenina na ozdobu

Postup přípravy

Na oleji krátce orestujte cibuli, česnek, mrkev a brambory. Osolte a přidejte čočku s paprikou. Zalijte vodou, vložte zeleninový bujón, kukuřici a vařte do změknutí čočky i brambor, asi 15 minut. Poté polévku rozmixujte dohladka. Servírujte se lžící zakysané smetany a čerstvou zeleninou.

Pomohl vám recept?
9hodnocení4

Další videorecepty