
Bio paella s kuřecím masem
Připravte si doma pomocí našich bio surovin tu nejlahodnější španělskou paellu, navíc z bio surovin šetrných k přírodě.

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Španělská
Bio
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Šafrán 1/2 člž
- Bujón kuřecí BIO 2 ks
- Olej olivový BIO 2 člž
- Kuřecí křídla BIO 300 g
- Kuřecí stehna BIO 300 g
- Česnek BIO 2 strouž.
- Cibule BIO 1 ks
- Paprika červená BIO 1 ks
- Rajče BIO 400 g
- Rýže basmati BIO 300 g
- Hrášek sterilovaný BIO 150 g
- Citron BIO 2 ks
- Petrželka čerstvá 4 snít.
- Sůl
- Pepř
- Šafrán 1/2 člž
- Bujón kuřecí BIO 2 ks
- Olej olivový BIO 2 člž
- Kuřecí křídla BIO 300 g
- Kuřecí stehna BIO 300 g
- Česnek BIO 2 strouž.
- Cibule BIO 1 ks
- Paprika červená BIO 1 ks
- Rajče BIO 400 g
- Rýže basmati BIO 300 g
- Hrášek sterilovaný BIO 150 g
- Citron BIO 2 ks
- Petrželka čerstvá 4 snít.
- Sůl
- Pepř
Příprava
- 1Do rendlíku vlijte 900 ml vody, přiveďte ji k varu a vmíchejte 2 kostky kuřecího bujónu a ½ lžičky šafránu. Vývar povařte 2 minuty, stáhněte z plotny a nechte pod pokličkou.
- 2Na široké pánvi rozpalte 2 lžičky oleje a vložte 300 g kuřecích křídel a 300 g kuřecích stehen rozdělených na horní a spodní části. Orestujte ze všech stran a položte na talíř. Cibuli a 2 stroužky česneku oloupejte, papriku omyjte a vše nakrájejte na kousky. Zeleninu vsypte do pánve po kuřeti a zprudka orestujte. Přendejte do misky a do pánve vraťte opečené kuře.
- 3Zasypte maso 300 g rýže, přidejte 400 g krájených rajčat a vše zalijte polovinou připraveného vývaru. Směs nechte probublávat 20 minut, až se postupně tekutina odpaří.
- 4Do pánve vložte opečené kousky zeleniny, 150 g propláchnutého sterilovaného hrášku, osolte, opepřete a zakápněte šťávou z jednoho citronu. Paellu podlijte zbylým vývarem a opět vařte 20 minut. Nakonec paellu ozdobte klínky z dobře omytého bio citronu a nasekanými 4 snítkami čerstvé petrželky. Podávejte ihned ještě horké. Zahřejte se jako ve slunném Španělsku.
- 1Do rendlíku vlijte 900 ml vody, přiveďte ji k varu a vmíchejte 2 kostky kuřecího bujónu a ½ lžičky šafránu. Vývar povařte 2 minuty, stáhněte z plotny a nechte pod pokličkou.
- 2Na široké pánvi rozpalte 2 lžičky oleje a vložte 300 g kuřecích křídel a 300 g kuřecích stehen rozdělených na horní a spodní části. Orestujte ze všech stran a položte na talíř. Cibuli a 2 stroužky česneku oloupejte, papriku omyjte a vše nakrájejte na kousky. Zeleninu vsypte do pánve po kuřeti a zprudka orestujte. Přendejte do misky a do pánve vraťte opečené kuře.
- 3Zasypte maso 300 g rýže, přidejte 400 g krájených rajčat a vše zalijte polovinou připraveného vývaru. Směs nechte probublávat 20 minut, až se postupně tekutina odpaří.
- 4Do pánve vložte opečené kousky zeleniny, 150 g propláchnutého sterilovaného hrášku, osolte, opepřete a zakápněte šťávou z jednoho citronu. Paellu podlijte zbylým vývarem a opět vařte 20 minut. Nakonec paellu ozdobte klínky z dobře omytého bio citronu a nasekanými 4 snítkami čerstvé petrželky. Podávejte ihned ještě horké. Zahřejte se jako ve slunném Španělsku.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.