Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Královská kuřecí prsa s balsamikovými žampiony a tymiánem

Královská kuřecí prsa s balsamikovými žampiony a tymiánem

V Albertu najdete pouze maso s ověřeným původem od farmářů, u kterých je o zvířata dobře postaráno. S radostí vám tak můžeme nabídnout čerstvé a kvalitní kousky masa.

Ingredience

3 stroužky česneku
300 g žampionů
500 g Královských kuřecích prsou
sůl
pepř
20 ml slunečnicového oleje
200 ml vody
3 lžíce balsamikového octa
3 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

1. Oloupané stroužky česneku a očištěné žampiony nakrájejte na plátky. Omytá kuřecí prsa osolte a opepřete.

2. Maso zprudka opečte v pánvi na rozehřátém oleji 3 minuty z každé strany dozlatova. Vyjměte z pánve, přendejte do pekáčku a pečte 8–10 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

3. Česnek a žampiony mezitím vložte do výpeku v pánvi a restujte do změknutí žampionů. Podlijte vodou, přidejte balsamikový ocet, lístky tymiánu a nechte zredukovat.

4. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a servírujte s balsamikovými žampiony. Můžete podávat s rýží.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty