Krůtí steaky zapečené s hroznovým vínem a fetou

Snadné
16-30 minut
2/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Krůtí prsní řízky 600 g
- Sůl
- Hroznové víno tmavé 150 g
- Pepř
- Hroznové víno bílé 150 g
- Tymián sušený 1 člž
- Feta 100 g
- Vývar zeleninový 20 ml
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Máslo 10 g
- Krůtí prsní řízky 600 g
- Sůl
- Hroznové víno tmavé 150 g
- Pepř
- Hroznové víno bílé 150 g
- Tymián sušený 1 člž
- Feta 100 g
- Vývar zeleninový 20 ml
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Máslo 10 g
Příprava
- 1Očištěné maso nasolte, opepřete a vložte do pekáče vymaštěného máslem. Okolo masa rozložte kuličky hroznového vína a sýr feta nakrájený na kostičky. Posypte sušeným tymiánem a podlijte zeleninovým vývarem.
- 2Pečte 20–25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Nakonec ozdobte čerstvým tymiánem.
- 3TIP: jako netradiční přílohu vyzkoušejte hroznové víno
- 4VITAMIN K – zdroj vitamínu K , který přispívá k normální srážlivosti krve
- 1Očištěné maso nasolte, opepřete a vložte do pekáče vymaštěného máslem. Okolo masa rozložte kuličky hroznového vína a sýr feta nakrájený na kostičky. Posypte sušeným tymiánem a podlijte zeleninovým vývarem.
- 2Pečte 20–25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Nakonec ozdobte čerstvým tymiánem.
- 3TIP: jako netradiční přílohu vyzkoušejte hroznové víno
- 4VITAMIN K – zdroj vitamínu K , který přispívá k normální srážlivosti krve
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











