×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Králík na petrželi se šťouchanými bramborami

Další recepty a články

Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...

Králík na petrželi se šťouchanými bramborami

Co budete potřebovat

1 králík
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
2 cibule
3 petržele
200 ml bílého vína
400 g brambor
80 g másla
2 jarní cibulky
2 snítky rozmarýnu

Jak na to?

1. Králíka rozporcujte. Jednotlivé kusy osolte a opepřete.
2. Na olivovém oleji opečte všechny části králíka a vložte je do pekáče.
3. Do výpeku přidejte cibuli nakrájenou na kolečka. Petržel oškrábejte, nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Opečte dozlatova.
4. Směs přendejte do pekáče, podlijte bílým vínem a přikryjte alobalem. Pečte 1 hodinu v troubě vyhřáté na 190 °C. Během pečení maso několikrát přelijte výpekem.
5. Mezitím dejte vařit do osolené vody oloupané brambory a vařte 20 minut.
6. Vodu slijte, brambory rozšťouchejte. Promíchejte s rozpuštěným máslem, nakrájenou cibulkou a nasekanou petrželkou. Porce králíka ozdobte rozmarýnem a podávejte se šťouchanými bramborami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králík na petrželi se šťouchanými bramborami

Hlavní chod Snadné Česká Chuťovky Bezlepkové Magazín 6/2019 Počet porcí: 4 porce
(0)

Co budete potřebovat

1 králík
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
2 cibule
3 petržele
200 ml bílého vína
400 g brambor
80 g másla
2 jarní cibulky
2 snítky rozmarýnu

Jak na to?

1. Králíka rozporcujte. Jednotlivé kusy osolte a opepřete.
2. Na olivovém oleji opečte všechny části králíka a vložte je do pekáče.
3. Do výpeku přidejte cibuli nakrájenou na kolečka. Petržel oškrábejte, nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Opečte dozlatova.
4. Směs přendejte do pekáče, podlijte bílým vínem a přikryjte alobalem. Pečte 1 hodinu v troubě vyhřáté na 190 °C. Během pečení maso několikrát přelijte výpekem.
5. Mezitím dejte vařit do osolené vody oloupané brambory a vařte 20 minut.
6. Vodu slijte, brambory rozšťouchejte. Promíchejte s rozpuštěným máslem, nakrájenou cibulkou a nasekanou petrželkou. Porce králíka ozdobte rozmarýnem a podávejte se šťouchanými bramborami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...

Inspirujte se podobnými recepty