Králík na petrželi se šťouchanými bramborami
Ingredience
1 | králík |
sůl, pepř | |
2 | lžíce olivového oleje |
2 | cibule |
3 | petržele |
200 ml | bílého vína |
400 g | brambor |
80 g | másla |
2 | jarní cibulky |
2 | snítky rozmarýnu |
Postup přípravy
1. Králíka rozporcujte. Jednotlivé kusy osolte a opepřete.
2. Na olivovém oleji opečte všechny části králíka a vložte je do pekáče.
3. Do výpeku přidejte cibuli nakrájenou na kolečka. Petržel oškrábejte, nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Opečte dozlatova.
4. Směs přendejte do pekáče, podlijte bílým vínem a přikryjte alobalem. Pečte 1 hodinu v troubě vyhřáté na 190 °C. Během pečení maso několikrát přelijte výpekem.
5. Mezitím dejte vařit do osolené vody oloupané brambory a vařte 20 minut.
6. Vodu slijte, brambory rozšťouchejte. Promíchejte s rozpuštěným máslem, nakrájenou cibulkou a nasekanou petrželkou. Porce králíka ozdobte rozmarýnem a podávejte se šťouchanými bramborami.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY