Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Králík na petrželi se šťouchanými bramborami

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky

Králík na petrželi se šťouchanými bramborami

Co budete potřebovat

1 králík
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
2 cibule
3 petržele
200 ml bílého vína
400 g brambor
80 g másla
2 jarní cibulky
2 snítky rozmarýnu

Jak na to?

1. Králíka rozporcujte. Jednotlivé kusy osolte a opepřete.
2. Na olivovém oleji opečte všechny části králíka a vložte je do pekáče.
3. Do výpeku přidejte cibuli nakrájenou na kolečka. Petržel oškrábejte, nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Opečte dozlatova.
4. Směs přendejte do pekáče, podlijte bílým vínem a přikryjte alobalem. Pečte 1 hodinu v troubě vyhřáté na 190 °C. Během pečení maso několikrát přelijte výpekem.
5. Mezitím dejte vařit do osolené vody oloupané brambory a vařte 20 minut.
6. Vodu slijte, brambory rozšťouchejte. Promíchejte s rozpuštěným máslem, nakrájenou cibulkou a nasekanou petrželkou. Porce králíka ozdobte rozmarýnem a podávejte se šťouchanými bramborami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králík na petrželi se šťouchanými bramborami

Hlavní chod Snadné Česká Chuťovky Bezlepkové Magazín 6/2019 Počet porcí: 4 porce
(0)

Co budete potřebovat

1 králík
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
2 cibule
3 petržele
200 ml bílého vína
400 g brambor
80 g másla
2 jarní cibulky
2 snítky rozmarýnu

Jak na to?

1. Králíka rozporcujte. Jednotlivé kusy osolte a opepřete.
2. Na olivovém oleji opečte všechny části králíka a vložte je do pekáče.
3. Do výpeku přidejte cibuli nakrájenou na kolečka. Petržel oškrábejte, nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Opečte dozlatova.
4. Směs přendejte do pekáče, podlijte bílým vínem a přikryjte alobalem. Pečte 1 hodinu v troubě vyhřáté na 190 °C. Během pečení maso několikrát přelijte výpekem.
5. Mezitím dejte vařit do osolené vody oloupané brambory a vařte 20 minut.
6. Vodu slijte, brambory rozšťouchejte. Promíchejte s rozpuštěným máslem, nakrájenou cibulkou a nasekanou petrželkou. Porce králíka ozdobte rozmarýnem a podávejte se šťouchanými bramborami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky

Inspirujte se podobnými recepty