Králík na petrželi se šťouchanými bramborami
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Králíka rozporcujte. Jednotlivé kusy osolte a opepřete.
2. Na olivovém oleji opečte všechny části králíka a vložte je do pekáče.
3. Do výpeku přidejte cibuli nakrájenou na kolečka. Petržel oškrábejte, nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Opečte dozlatova.
4. Směs přendejte do pekáče, podlijte bílým vínem a přikryjte alobalem. Pečte 1 hodinu v troubě vyhřáté na 190 °C. Během pečení maso několikrát přelijte výpekem.
5. Mezitím dejte vařit do osolené vody oloupané brambory a vařte 20 minut.
6. Vodu slijte, brambory rozšťouchejte. Promíchejte s rozpuštěným máslem, nakrájenou cibulkou a nasekanou petrželkou. Porce králíka ozdobte rozmarýnem a podávejte se šťouchanými bramborami.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Králík na petrželi se šťouchanými bramborami
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Králíka rozporcujte. Jednotlivé kusy osolte a opepřete.
2. Na olivovém oleji opečte všechny části králíka a vložte je do pekáče.
3. Do výpeku přidejte cibuli nakrájenou na kolečka. Petržel oškrábejte, nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Opečte dozlatova.
4. Směs přendejte do pekáče, podlijte bílým vínem a přikryjte alobalem. Pečte 1 hodinu v troubě vyhřáté na 190 °C. Během pečení maso několikrát přelijte výpekem.
5. Mezitím dejte vařit do osolené vody oloupané brambory a vařte 20 minut.
6. Vodu slijte, brambory rozšťouchejte. Promíchejte s rozpuštěným máslem, nakrájenou cibulkou a nasekanou petrželkou. Porce králíka ozdobte rozmarýnem a podávejte se šťouchanými bramborami.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio