×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Králík na černých olivách

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Králík na černých olivách

Co budete potřebovat

4 králičí stehna AQ
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje sůl, pepř
1 cibule, nasekaná najemno
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
svazek rozmarýnu, tymiánu a bobkového listu
5–6 kuliček pepře koňak na ovonění
půl sklenice červeného vína
půl sklenice džusu z granátového jablka
větší hrst černých oliv
Na marinádu
sklenice červeného vína
2 lžičky medu
sůl, pepř
3 větvičky rozmarýnu

Jak na to?

Smíchejte všechny ingredience na marinádu a na šest hodin do ní naložte králičí stehna. Poté maso osušte a obalte v mouce. Na středním plameni rozpalte hrnec s těžkým dnem, přidejte olej a pak na něm z obou stran maso opečte. Osolte ho a opepřete a přidejte cibuli, česnek, svazek bylin a celý pepř. Promíchejte a opékejte dalších pět minut. Přilijte koňak, víno, tři skleničky vody a džus z granátového jablka. Přiklopte a vařte na slabém plameni zhruba hodinu. Omáčka by vám měla krásně zhoustnout. Před koncem vaření přidejte hrst oliv.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králík na černých olivách

Hlavní chod Náročné Česká Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

4 králičí stehna AQ
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje sůl, pepř
1 cibule, nasekaná najemno
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
svazek rozmarýnu, tymiánu a bobkového listu
5–6 kuliček pepře koňak na ovonění
půl sklenice červeného vína
půl sklenice džusu z granátového jablka
větší hrst černých oliv
Na marinádu
sklenice červeného vína
2 lžičky medu
sůl, pepř
3 větvičky rozmarýnu

Jak na to?

Smíchejte všechny ingredience na marinádu a na šest hodin do ní naložte králičí stehna. Poté maso osušte a obalte v mouce. Na středním plameni rozpalte hrnec s těžkým dnem, přidejte olej a pak na něm z obou stran maso opečte. Osolte ho a opepřete a přidejte cibuli, česnek, svazek bylin a celý pepř. Promíchejte a opékejte dalších pět minut. Přilijte koňak, víno, tři skleničky vody a džus z granátového jablka. Přiklopte a vařte na slabém plameni zhruba hodinu. Omáčka by vám měla krásně zhoustnout. Před koncem vaření přidejte hrst oliv.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty