×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Králík na černých olivách

Další recepty a články

Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Králík na černých olivách

Co budete potřebovat

4 králičí stehna AQ
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje sůl, pepř
1 cibule, nasekaná najemno
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
svazek rozmarýnu, tymiánu a bobkového listu
5–6 kuliček pepře koňak na ovonění
půl sklenice červeného vína
půl sklenice džusu z granátového jablka
větší hrst černých oliv
Na marinádu
sklenice červeného vína
2 lžičky medu
sůl, pepř
3 větvičky rozmarýnu

Jak na to?

Smíchejte všechny ingredience na marinádu a na šest hodin do ní naložte králičí stehna. Poté maso osušte a obalte v mouce. Na středním plameni rozpalte hrnec s těžkým dnem, přidejte olej a pak na něm z obou stran maso opečte. Osolte ho a opepřete a přidejte cibuli, česnek, svazek bylin a celý pepř. Promíchejte a opékejte dalších pět minut. Přilijte koňak, víno, tři skleničky vody a džus z granátového jablka. Přiklopte a vařte na slabém plameni zhruba hodinu. Omáčka by vám měla krásně zhoustnout. Před koncem vaření přidejte hrst oliv.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králík na černých olivách

Hlavní chod Náročné Česká Rozmarýn , Tymián Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (4)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

4 králičí stehna AQ
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje sůl, pepř
1 cibule, nasekaná najemno
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
svazek rozmarýnu, tymiánu a bobkového listu
5–6 kuliček pepře koňak na ovonění
půl sklenice červeného vína
půl sklenice džusu z granátového jablka
větší hrst černých oliv
Na marinádu
sklenice červeného vína
2 lžičky medu
sůl, pepř
3 větvičky rozmarýnu

Jak na to?

Smíchejte všechny ingredience na marinádu a na šest hodin do ní naložte králičí stehna. Poté maso osušte a obalte v mouce. Na středním plameni rozpalte hrnec s těžkým dnem, přidejte olej a pak na něm z obou stran maso opečte. Osolte ho a opepřete a přidejte cibuli, česnek, svazek bylin a celý pepř. Promíchejte a opékejte dalších pět minut. Přilijte koňak, víno, tři skleničky vody a džus z granátového jablka. Přiklopte a vařte na slabém plameni zhruba hodinu. Omáčka by vám měla krásně zhoustnout. Před koncem vaření přidejte hrst oliv.

Další recepty a články

Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.