1
Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte 400g balení zelených fazolek a blanšírujte je 3 minuty. Poté je rychle zchlaďte v ledové vodě, aby si zachovaly svou jasně zelenou barvu. Nechte je okapat.
2
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a orestujte 100 g nakrájené slaniny dokřupava. Přidejte oloupaný a najemno nakrájený stroužek česneku a restujte ještě asi minutu, než se rozvoní.
3
Do pánve přidejte blanšírované fazolky a krátce je promíchejte, aby se prohřály a promíchaly se slaninou a česnekem. Ochuťte solí a pepřem.
4
Před podáváním zakápněte fazolky lžící citronové šťávy. Podávejte jako přílohu třeba ke steaku.
1
Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte 400g balení zelených fazolek a blanšírujte je 3 minuty. Poté je rychle zchlaďte v ledové vodě, aby si zachovaly svou jasně zelenou barvu. Nechte je okapat.
2
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a orestujte 100 g nakrájené slaniny dokřupava. Přidejte oloupaný a najemno nakrájený stroužek česneku a restujte ještě asi minutu, než se rozvoní.
3
Do pánve přidejte blanšírované fazolky a krátce je promíchejte, aby se prohřály a promíchaly se slaninou a česnekem. Ochuťte solí a pepřem.
4
Před podáváním zakápněte fazolky lžící citronové šťávy. Podávejte jako přílohu třeba ke steaku.