×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Králičí ragú s  těstovinami

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Králičí ragú s těstovinami

Co budete potřebovat

olivový olej
3–4 plátky slaniny
2 bobkové listy
2 větvičky čerstvého rozmarýnu
1 celý králík
1 palice česneku
2 pórky
2 mrkve
2 řapíky celeru
2 červené cibule
20 g sušených hříbků
2×400g plechovka rajčat
500 ml tmavého piva
2 lžíce rajčatového pyré
sůl
pepř
muškátový oříšek
½ citronu
pár větviček tymiánu
500 g těstovin penne parmazán

Jak na to?

Troubu předehřejte na 110 °C. Velký, těžký, silnostěnný hrnec rozpalte na středním plameni. Přidejte lžíci oleje a nasekanou slaninu. Když se lehce opeče, vmíchejte bobkové listy a rozmarýn. Na bylinky položte celého králíka, přidejte celou palici česneku, pórek, mrkev, celer a cibuli. Pak přisypte sušené houby, přidejte obě plechovky krájených rajčat, pivo, protlak a tolik vody, aby byly všechny ingredience ponořené – zhruba 1 litr. Přiveďte k varu, pak hodně osolte, opepřete, přidejte strouhaný muškátový oříšek, přiklopte a dejte na 12 hodin péct do trouby. Nechte trochu zchladnout, vyjměte celého králíka, maso oberte od kostí a natrhejte ho do čistého hrnce. Z omáčky vylovte bylinky a pak ji rozmačkejte, aby bylo ze zeleniny téměř pyré. Podle chuti dosolte a dopepřete a chuť dotáhněte jemně strouhanou kůrou z poloviny citronu a čerstvě nasekaným tymiánem. Podávejte s těstovinami uvařenými podle návodu na obale, posypané hoblinami parmazánu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králičí ragú s těstovinami

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

olivový olej
3–4 plátky slaniny
2 bobkové listy
2 větvičky čerstvého rozmarýnu
1 celý králík
1 palice česneku
2 pórky
2 mrkve
2 řapíky celeru
2 červené cibule
20 g sušených hříbků
2×400g plechovka rajčat
500 ml tmavého piva
2 lžíce rajčatového pyré
sůl
pepř
muškátový oříšek
½ citronu
pár větviček tymiánu
500 g těstovin penne parmazán

Jak na to?

Troubu předehřejte na 110 °C. Velký, těžký, silnostěnný hrnec rozpalte na středním plameni. Přidejte lžíci oleje a nasekanou slaninu. Když se lehce opeče, vmíchejte bobkové listy a rozmarýn. Na bylinky položte celého králíka, přidejte celou palici česneku, pórek, mrkev, celer a cibuli. Pak přisypte sušené houby, přidejte obě plechovky krájených rajčat, pivo, protlak a tolik vody, aby byly všechny ingredience ponořené – zhruba 1 litr. Přiveďte k varu, pak hodně osolte, opepřete, přidejte strouhaný muškátový oříšek, přiklopte a dejte na 12 hodin péct do trouby. Nechte trochu zchladnout, vyjměte celého králíka, maso oberte od kostí a natrhejte ho do čistého hrnce. Z omáčky vylovte bylinky a pak ji rozmačkejte, aby bylo ze zeleniny téměř pyré. Podle chuti dosolte a dopepřete a chuť dotáhněte jemně strouhanou kůrou z poloviny citronu a čerstvě nasekaným tymiánem. Podávejte s těstovinami uvařenými podle návodu na obale, posypané hoblinami parmazánu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty