Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

olivový olej
3–4 plátky slaniny
2 bobkové listy
2 větvičky čerstvého rozmarýnu
1 celý králík
1 palice česneku
2 pórky
2 mrkve
2 řapíky celeru
2 červené cibule
20 g sušených hříbků
2×400g plechovka rajčat
500 ml tmavého piva
2 lžíce rajčatového pyré
sůl
pepř
muškátový oříšek
½ citronu
pár větviček tymiánu
500 g těstovin penne parmazán

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 110 °C. Velký, těžký, silnostěnný hrnec rozpalte na středním plameni. Přidejte lžíci oleje a nasekanou slaninu. Když se lehce opeče, vmíchejte bobkové listy a rozmarýn. Na bylinky položte celého králíka, přidejte celou palici česneku, pórek, mrkev, celer a cibuli. Pak přisypte sušené houby, přidejte obě plechovky krájených rajčat, pivo, protlak a tolik vody, aby byly všechny ingredience ponořené – zhruba 1 litr. Přiveďte k varu, pak hodně osolte, opepřete, přidejte strouhaný muškátový oříšek, přiklopte a dejte na 12 hodin péct do trouby. Nechte trochu zchladnout, vyjměte celého králíka, maso oberte od kostí a natrhejte ho do čistého hrnce. Z omáčky vylovte bylinky a pak ji rozmačkejte, aby bylo ze zeleniny téměř pyré. Podle chuti dosolte a dopepřete a chuť dotáhněte jemně strouhanou kůrou z poloviny citronu a čerstvě nasekaným tymiánem. Podávejte s těstovinami uvařenými podle návodu na obale, posypané hoblinami parmazánu.

Pomohl vám recept?
12hodnocení4

Další videorecepty