Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Kouzelné sýrové fondue

Inspirujte se podobnými recepty

Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový...
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...
Zdobená linecká kolečka
Zdobená linecká...
Zdobená linecká kolečka
Zdobená linecká kolečka
Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se...
Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se smetanou

Kouzelné sýrové fondue

Co budete potřebovat

1 stroužek česneku
250 ml suchého bílého vína
200 g sýra goudy uleželé plátky
200 g sýra ementálu
200 g sýra gruyère
muškátový oříšek
1 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce hruškové pálenky
bílý pepř
2 mrkve
100 g cherry rajčat
200 g brokolice
1 francouzská bageta
2 lžíce olivového oleje

Jak na to?

1. Dno silnostěnného hrnce vymažte očištěným stroužkem česneku. Začněte zahřívat a přilijte bílé víno s vyšší kyselinou. Jakmile začne víno vařit, přidejte polovinu nahrubo nastrouhaných všech druhů sýrů. Stáhněte na mírný plamen a rozmíchejte. Počkejte, až je sýr téměř rozpuštěný, přidejte druhou polovinu sýrů a neustále promíchávejte.
2. Přidejte špetku muškátového oříšku, kukuřičný škrob rozmíchaný v hruškové pálence a špetku bílého pepře. Metličkou míchejte do krémové konzistence. Fondue postavte na stůl na stojánek s hořákem.
3. Očištěnou mrkev pokrájejte na hranolky, omytá cherry rajčata rozpulte a omyté růžičky brokolice spařte v horké osolené vodě a poté prudce ochlaďte.
4. Francouzskou bagetu pokrájejte na větší kostky a opečte v pánvi na olivovém oleji dozlatova. Bagetu namáčejte v sýrovém fondue a podávejte se zeleninou. Podle chuti můžete přidat i olivy či fíky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kouzelné sýrové fondue

Dezert Snadné Chuťovky Vánoce Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 stroužek česneku
250 ml suchého bílého vína
200 g sýra goudy uleželé plátky
200 g sýra ementálu
200 g sýra gruyère
muškátový oříšek
1 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce hruškové pálenky
bílý pepř
2 mrkve
100 g cherry rajčat
200 g brokolice
1 francouzská bageta
2 lžíce olivového oleje

Jak na to?

1. Dno silnostěnného hrnce vymažte očištěným stroužkem česneku. Začněte zahřívat a přilijte bílé víno s vyšší kyselinou. Jakmile začne víno vařit, přidejte polovinu nahrubo nastrouhaných všech druhů sýrů. Stáhněte na mírný plamen a rozmíchejte. Počkejte, až je sýr téměř rozpuštěný, přidejte druhou polovinu sýrů a neustále promíchávejte.
2. Přidejte špetku muškátového oříšku, kukuřičný škrob rozmíchaný v hruškové pálence a špetku bílého pepře. Metličkou míchejte do krémové konzistence. Fondue postavte na stůl na stojánek s hořákem.
3. Očištěnou mrkev pokrájejte na hranolky, omytá cherry rajčata rozpulte a omyté růžičky brokolice spařte v horké osolené vodě a poté prudce ochlaďte.
4. Francouzskou bagetu pokrájejte na větší kostky a opečte v pánvi na olivovém oleji dozlatova. Bagetu namáčejte v sýrovém fondue a podávejte se zeleninou. Podle chuti můžete přidat i olivy či fíky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový...
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...
Zdobená linecká kolečka
Zdobená linecká...
Zdobená linecká kolečka
Zdobená linecká kolečka
Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se...
Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se smetanou

Inspirujte se podobnými recepty