Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kouzelné sýrové fondue

Kouzelné sýrové fondue

Ingredience

1 stroužek česneku
250 ml suchého bílého vína
200 g sýra goudy uleželé plátky
200 g sýra ementálu
200 g sýra gruyère
muškátový oříšek
1 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce hruškové pálenky
bílý pepř
2 mrkve
100 g cherry rajčat
200 g brokolice
1 francouzská bageta
2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

1. Dno silnostěnného hrnce vymažte očištěným stroužkem česneku. Začněte zahřívat a přilijte bílé víno s vyšší kyselinou. Jakmile začne víno vařit, přidejte polovinu nahrubo nastrouhaných všech druhů sýrů. Stáhněte na mírný plamen a rozmíchejte. Počkejte, až je sýr téměř rozpuštěný, přidejte druhou polovinu sýrů a neustále promíchávejte.
2. Přidejte špetku muškátového oříšku, kukuřičný škrob rozmíchaný v hruškové pálence a špetku bílého pepře. Metličkou míchejte do krémové konzistence. Fondue postavte na stůl na stojánek s hořákem.
3. Očištěnou mrkev pokrájejte na hranolky, omytá cherry rajčata rozpulte a omyté růžičky brokolice spařte v horké osolené vodě a poté prudce ochlaďte.
4. Francouzskou bagetu pokrájejte na větší kostky a opečte v pánvi na olivovém oleji dozlatova. Bagetu namáčejte v sýrovém fondue a podávejte se zeleninou. Podle chuti můžete přidat i olivy či fíky.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty