Kouzelné sýrové fondue
Ingredience
1 | stroužek česneku |
250 ml | suchého bílého vína |
200 g | sýra goudy uleželé plátky |
200 g | sýra ementálu |
200 g | sýra gruyère |
muškátový oříšek | |
1 | lžíce kukuřičného škrobu |
2 | lžíce hruškové pálenky |
bílý pepř | |
2 | mrkve |
100 g | cherry rajčat |
200 g | brokolice |
1 | francouzská bageta |
2 | lžíce olivového oleje |
Postup přípravy
1. Dno silnostěnného hrnce vymažte očištěným stroužkem česneku. Začněte zahřívat a přilijte bílé víno s vyšší kyselinou. Jakmile začne víno vařit, přidejte polovinu nahrubo nastrouhaných všech druhů sýrů. Stáhněte na mírný plamen a rozmíchejte. Počkejte, až je sýr téměř rozpuštěný, přidejte druhou polovinu sýrů a neustále promíchávejte.
2. Přidejte špetku muškátového oříšku, kukuřičný škrob rozmíchaný v hruškové pálence a špetku bílého pepře. Metličkou míchejte do krémové konzistence. Fondue postavte na stůl na stojánek s hořákem.
3. Očištěnou mrkev pokrájejte na hranolky, omytá cherry rajčata rozpulte a omyté růžičky brokolice spařte v horké osolené vodě a poté prudce ochlaďte.
4. Francouzskou bagetu pokrájejte na větší kostky a opečte v pánvi na olivovém oleji dozlatova. Bagetu namáčejte v sýrovém fondue a podávejte se zeleninou. Podle chuti můžete přidat i olivy či fíky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY