
Krůtí ragú s papardelle
Zimní večer, červené víno, krůtí ragú – ideální atmosféra pro romantickou večeři nebo vzácnou návštěvu. Příprava sice zabere více času, odměnou vám však bude skvělé jídlo a obdiv strávníků.

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 6 porcí
- Mrkev 2 ks
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Rajče 2 ks
- Krůtí stehna 2 ks
- Olej olivový 3 plž
- Sůl
- Tymián sušený 1 plž
- Rozmarýn sušený 1 plž
- Červené víno 100 ml
- Šalvěj sušená 1 plž
- Rajčatová passata 700 ml
- Rajský protlak 2 plž
- Cukr třtinový 1 plž
- Voda 150 ml
- Bujón zeleninový 1 ks
- Těstoviny pappardelle 500 g
- Parmazán
- Mrkev 2 ks
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Rajče 2 ks
- Krůtí stehna 2 ks
- Olej olivový 3 plž
- Sůl
- Tymián sušený 1 plž
- Rozmarýn sušený 1 plž
- Červené víno 100 ml
- Šalvěj sušená 1 plž
- Rajčatová passata 700 ml
- Rajský protlak 2 plž
- Cukr třtinový 1 plž
- Voda 150 ml
Příprava
- 1Mrkev očistěte a nakrájejte na širší kolečka. Cibuli a česnek pokrájejte najemno. Rajčata rozpulte, vykrojte semínkové středy a nakrájejte na kostky.
- 2Krůtí stehna osolte. V hlubším hrnci rozpalte olivový olej a zprudka na něm stehna opečte, aby se maso zatáhlo.
- 3Pak stehna vyjměte a vložte do hrnce cibuli, česnek a čerstvé bylinky, které svážete k sobě nití. Pár minut restujte, dokud cibule nezesklovatí. Přidejte mrkev a dále opékejte.
- 4Po dvou minutách přimíchejte rajčata. Vložte krůtí stehna a podlijte vínem. Když se víno lehce odpaří, přidejte rajčatové pyré, protlak, cukr, podlijte vodou a vložte bujón, který prsty trochu rozmělněte.
- 5Přiklopte a na mírném ohni vařte, dokud maso nebude odpadávat od kosti, zhruba tři hodiny. Občas promíchejte.
- 6Ke konci vyjměte stehna, zbytky bylinek a maso vidličkou oberte a natrhejte na menší kousky.
- 7Pokud je omáčka moc řídká, odklopenou ji vařením ještě zredukujte.
- 8Uvařte papardelle dle návodu, maso vraťte zpátky do omáčky, promíchejte a podávejte těstoviny polité ragú a posypané parmazánem.
- 1Mrkev očistěte a nakrájejte na širší kolečka. Cibuli a česnek pokrájejte najemno. Rajčata rozpulte, vykrojte semínkové středy a nakrájejte na kostky.
- 2Krůtí stehna osolte. V hlubším hrnci rozpalte olivový olej a zprudka na něm stehna opečte, aby se maso zatáhlo.
- 3Pak stehna vyjměte a vložte do hrnce cibuli, česnek a čerstvé bylinky, které svážete k sobě nití. Pár minut restujte, dokud cibule nezesklovatí. Přidejte mrkev a dále opékejte.
- 4Po dvou minutách přimíchejte rajčata. Vložte krůtí stehna a podlijte vínem. Když se víno lehce odpaří, přidejte rajčatové pyré, protlak, cukr, podlijte vodou a vložte bujón, který prsty trochu rozmělněte.
- 5Přiklopte a na mírném ohni vařte, dokud maso nebude odpadávat od kosti, zhruba tři hodiny. Občas promíchejte.
- 6Ke konci vyjměte stehna, zbytky bylinek a maso vidličkou oberte a natrhejte na menší kousky.
- 7Pokud je omáčka moc řídká, odklopenou ji vařením ještě zredukujte.
- 8Uvařte papardelle dle návodu, maso vraťte zpátky do omáčky, promíchejte a podávejte těstoviny polité ragú a posypané parmazánem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.