
Rizoto s houbami a vepřovým masem

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Italská
Bezlepkové
Sváteční
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 40 g
- Bujón zeleninový 2 ks
- Olej olivový 2 plž
- Cibule šalotka 2 ks
- Česnek 2 strouž.
- Bílé víno suché 200 ml
- Žampiony hnědé 200 g
- Rýže arborio 300 g
- Mleté maso vepřové 150 g
- Parmazán 70 g
- Petrželka čerstvá 2 snít.
- Máslo 40 g
- Bujón zeleninový 2 ks
- Olej olivový 2 plž
- Cibule šalotka 2 ks
- Česnek 2 strouž.
- Bílé víno suché 200 ml
- Žampiony hnědé 200 g
- Rýže arborio 300 g
- Mleté maso vepřové 150 g
- Parmazán 70 g
- Petrželka čerstvá 2 snít.
Příprava
- 1V hrnci přiveďte k varu 800 ml vody a rozdrobte do ní 2 kostky bujónu, nechte provařit 8 minut.
- 2V jiném hrnci nebo hluboké pánvi nechte zpěnit na rozpálené lžíci oleje a 15 g másla 2 oloupané, najemno nakrájené šalotky a 2 stroužky česneku. Přidejte 300 g rýže a za stálého míchání ji krátce orestujte.
- 3Přilijte 200 ml ohřátého vína a následně jej nechte odpařit. Přilijte jednu třetinu připraveného vývaru, promíchejte a za občasného míchání a přilévání zbylého vývaru vařte 30–40 minut. Mezitím na pánvi na lžíci rozpáleného oleje a 10 g másla orestujte 200 g žampionů nakrájených na kousky. Orestované houby dejte stranou a do pánve přidejte 150 g mletého masa.
- 4Nyní vše spojte, přidejte k rýži a nechte ještě 10 minut na mírném ohni podusit, dokud nebude rýže al dente. Poté vmíchejte zbylých 15 g másla a 50 g nastrouhaného parmazánu, nechte chvilku odpočinout a servírujte posypané zbylými 20 g nastrouhaného parmazánu a nasekanými 2 snítkami petrželky. Servírujte se sklenkou vína a užijte si společnou romantickou večeři.
- 1V hrnci přiveďte k varu 800 ml vody a rozdrobte do ní 2 kostky bujónu, nechte provařit 8 minut.
- 2V jiném hrnci nebo hluboké pánvi nechte zpěnit na rozpálené lžíci oleje a 15 g másla 2 oloupané, najemno nakrájené šalotky a 2 stroužky česneku. Přidejte 300 g rýže a za stálého míchání ji krátce orestujte.
- 3Přilijte 200 ml ohřátého vína a následně jej nechte odpařit. Přilijte jednu třetinu připraveného vývaru, promíchejte a za občasného míchání a přilévání zbylého vývaru vařte 30–40 minut. Mezitím na pánvi na lžíci rozpáleného oleje a 10 g másla orestujte 200 g žampionů nakrájených na kousky. Orestované houby dejte stranou a do pánve přidejte 150 g mletého masa.
- 4Nyní vše spojte, přidejte k rýži a nechte ještě 10 minut na mírném ohni podusit, dokud nebude rýže al dente. Poté vmíchejte zbylých 15 g másla a 50 g nastrouhaného parmazánu, nechte chvilku odpočinout a servírujte posypané zbylými 20 g nastrouhaného parmazánu a nasekanými 2 snítkami petrželky. Servírujte se sklenkou vína a užijte si společnou romantickou večeři.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.