Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRizoto s houbami a vepřovým masem
Albert logoAlbert logo
  • Rizoto s houbami a vepřovým masem

Rizoto s houbami a vepřovým masem

Rizoto s houbami a vepřovým masem
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Italská
Bezlepkové
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 40 g
  • Bujón zeleninový 2 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Bílé víno suché 200 ml
  • Žampiony hnědé 200 g
  • Rýže arborio 300 g
  • Mleté maso vepřové 150 g
  • Parmazán 70 g
  • Petrželka čerstvá 2 snít.
  • Máslo 40 g
  • Bujón zeleninový 2 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Bílé víno suché 200 ml
  • Žampiony hnědé 200 g
  • Rýže arborio 300 g
  • Mleté maso vepřové 150 g
  • Parmazán 70 g
  • Petrželka čerstvá 2 snít.

Příprava

1
V hrnci přiveďte k varu 800 ml vody a rozdrobte do ní 2 kostky bujónu, nechte provařit 8 minut.
2
V jiném hrnci nebo hluboké pánvi nechte zpěnit na rozpálené lžíci oleje a 15 g másla 2 oloupané, najemno nakrájené šalotky a 2 stroužky česneku. Přidejte 300 g rýže a za stálého míchání ji krátce orestujte.
3
Přilijte 200 ml ohřátého vína a následně jej nechte odpařit. Přilijte jednu třetinu připraveného vývaru, promíchejte a za občasného míchání a přilévání zbylého vývaru vařte 30–40 minut. Mezitím na pánvi na lžíci rozpáleného oleje a 10 g másla orestujte 200 g žampionů nakrájených na kousky. Orestované houby dejte stranou a do pánve přidejte 150 g mletého masa.
4
Nyní vše spojte, přidejte k rýži a nechte ještě 10 minut na mírném ohni podusit, dokud nebude rýže al dente. Poté vmíchejte zbylých 15 g másla a 50 g nastrouhaného parmazánu, nechte chvilku odpočinout a servírujte posypané zbylými 20 g nastrouhaného parmazánu a nasekanými 2 snítkami petrželky. Servírujte se sklenkou vína a užijte si společnou romantickou večeři.
1
V hrnci přiveďte k varu 800 ml vody a rozdrobte do ní 2 kostky bujónu, nechte provařit 8 minut.
2
V jiném hrnci nebo hluboké pánvi nechte zpěnit na rozpálené lžíci oleje a 15 g másla 2 oloupané, najemno nakrájené šalotky a 2 stroužky česneku. Přidejte 300 g rýže a za stálého míchání ji krátce orestujte.
3
Přilijte 200 ml ohřátého vína a následně jej nechte odpařit. Přilijte jednu třetinu připraveného vývaru, promíchejte a za občasného míchání a přilévání zbylého vývaru vařte 30–40 minut. Mezitím na pánvi na lžíci rozpáleného oleje a 10 g másla orestujte 200 g žampionů nakrájených na kousky. Orestované houby dejte stranou a do pánve přidejte 150 g mletého masa.
4
Nyní vše spojte, přidejte k rýži a nechte ještě 10 minut na mírném ohni podusit, dokud nebude rýže al dente. Poté vmíchejte zbylých 15 g másla a 50 g nastrouhaného parmazánu, nechte chvilku odpočinout a servírujte posypané zbylými 20 g nastrouhaného parmazánu a nasekanými 2 snítkami petrželky. Servírujte se sklenkou vína a užijte si společnou romantickou večeři.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.