
Kořeněná rýže se zeleninou
Ingredience
200 g | rýže basmati |
1 | lžíce slunečnicového oleje BASIC |
1 | velká cibule, nasekaná najemno |
2 | stroužky česneku, nakrájené na plátky |
2,5cm | kousek zázvoru, oloupaný a nasekaný |
2 | celé hřebíčky |
1 | svitek skořice |
1½ | lžičky kari koření |
50 g | mraženého hrášku BASIC |
50 g | mražené kukuřice BASIC |
375 ml | zeleninového vývaru BASIC |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Rýži propláchněte a nechte ji 10 minut namočenou. Ve velké pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej, pak zmírněte plamen a několik minut opékejte cibuli, česnek a zázvor. Přidejte hřebíčky, skořici a ještě 2 minuty opékejte. Přidejte kari, také na 2 minuty, promíchejte.
Slijte rýži a přidejte ji do pánve. Dobře ji promíchejte, aby se obalila směsí koření. Vsypte hrášek a kukuřici, vše zalijte vývarem a zamíchejte. Pánev přikryjte poklicí nebo alobalem a dejte na 15–20 minut do trouby. Pokud se vám to podaří, vyndejte koření a podávejte.
Pomohl vám recept?
24hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod