Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

200 g rýže basmati
1 lžíce slunečnicového oleje BASIC
1 velká cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2,5cm kousek zázvoru, oloupaný a nasekaný
2 celé hřebíčky
1 svitek skořice
lžičky kari koření
50 g mraženého hrášku BASIC
50 g mražené kukuřice BASIC
375 ml zeleninového vývaru BASIC

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Rýži propláchněte a nechte ji 10 minut namočenou. Ve velké pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej, pak zmírněte plamen a několik minut opékejte cibuli, česnek a zázvor. Přidejte hřebíčky, skořici a ještě 2 minuty opékejte. Přidejte kari, také na 2 minuty, promíchejte.
Slijte rýži a přidejte ji do pánve. Dobře ji promíchejte, aby se obalila směsí koření. Vsypte hrášek a kukuřici, vše zalijte vývarem a zamíchejte. Pánev přikryjte poklicí nebo alobalem a dejte na 15–20 minut do trouby. Pokud se vám to podaří, vyndejte koření a podávejte.

Pomohl vám recept?
24hodnocení4

Další videorecepty