×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kořeněná rýže se zeleninou

Další recepty a články

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati...
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování

Kořeněná rýže se zeleninou

Co budete potřebovat

200 g rýže basmati
1 lžíce slunečnicového oleje BASIC
1 velká cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2,5cm kousek zázvoru, oloupaný a nasekaný
2 celé hřebíčky
1 svitek skořice
lžičky kari koření
50 g mraženého hrášku BASIC
50 g mražené kukuřice BASIC
375 ml zeleninového vývaru BASIC

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Rýži propláchněte a nechte ji 10 minut namočenou. Ve velké pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej, pak zmírněte plamen a několik minut opékejte cibuli, česnek a zázvor. Přidejte hřebíčky, skořici a ještě 2 minuty opékejte. Přidejte kari, také na 2 minuty, promíchejte.
Slijte rýži a přidejte ji do pánve. Dobře ji promíchejte, aby se obalila směsí koření. Vsypte hrášek a kukuřici, vše zalijte vývarem a zamíchejte. Pánev přikryjte poklicí nebo alobalem a dejte na 15–20 minut do trouby. Pokud se vám to podaří, vyndejte koření a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kořeněná rýže se zeleninou

Příloha Snadné Pečení Magazín 2/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

200 g rýže basmati
1 lžíce slunečnicového oleje BASIC
1 velká cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2,5cm kousek zázvoru, oloupaný a nasekaný
2 celé hřebíčky
1 svitek skořice
lžičky kari koření
50 g mraženého hrášku BASIC
50 g mražené kukuřice BASIC
375 ml zeleninového vývaru BASIC

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Rýži propláchněte a nechte ji 10 minut namočenou. Ve velké pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej, pak zmírněte plamen a několik minut opékejte cibuli, česnek a zázvor. Přidejte hřebíčky, skořici a ještě 2 minuty opékejte. Přidejte kari, také na 2 minuty, promíchejte.
Slijte rýži a přidejte ji do pánve. Dobře ji promíchejte, aby se obalila směsí koření. Vsypte hrášek a kukuřici, vše zalijte vývarem a zamíchejte. Pánev přikryjte poklicí nebo alobalem a dejte na 15–20 minut do trouby. Pokud se vám to podaří, vyndejte koření a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování

Inspirujte se podobnými recepty