Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

200 g třtinového cukru
150 ml sójové omáčky
3 stroužky česneku
2 cm čerstvého zázvoru
1 lžička chilli vloček
1 lžíce sezamového oleje
4 lžíce olivového oleje
12 ks Královského kuřete Albert – stehna celá
4 lžíce medu
2 jarní cibulky
1 hrst bílých sezamových semínek

Postup přípravy

1. V misce smíchejte cukr, 100 ml sójové omáčky, prolisované stroužky česneku, očištěný, nastrouhaný zázvor, chilli, sezamový olej a dejte stranou.

2. Na plech nalijte olivový olej a rozetřete ho. Kuřecí stehna omyjte a osušte papírovou utěrkou. Oddělte paličky od horní půlky stehen a všechny kusy obalte v připravené asijské marinádě. Přendejte na plech a nechte přes noc marinovat v lednici.

3. Rozpalte gril. Paličky a špalíčky přendejte na alobal o rozměru 50 × 30 cm. Vše pak zabalte a utvořte pečicí kapsu. Tu přendejte na gril, který zaklopte. Kuře takto grilujte 35 minut. Pak kapsu opatrně otevřete a stehna ještě přendejte přímo na grilovací rošt. Grilujte z každé strany 3 minuty. Kuře dejte do mísy a přelijte medem smíchaným se zbytkem sójové omáčky.

4. Jarní cibulku omyjte a očistěte. Nakrájejte ji na drobné kousky. Paličky a špalíčky přendejte na tác a posypte nasekanou cibulkou a sezamovými semínky.

Jak na to?

Pomohl vám recept?

Další videorecepty