
Korejské bbq paličky a špalíčky
Postup přípravy
1. V misce smíchejte cukr, 100 ml sójové omáčky, prolisované stroužky česneku, očištěný, nastrouhaný zázvor, chilli, sezamový olej a dejte stranou.
2. Na plech nalijte olivový olej a rozetřete ho. Kuřecí stehna omyjte a osušte papírovou utěrkou. Oddělte paličky od horní půlky stehen a všechny kusy obalte v připravené asijské marinádě. Přendejte na plech a nechte přes noc marinovat v lednici.
3. Rozpalte gril. Paličky a špalíčky přendejte na alobal o rozměru 50 × 30 cm. Vše pak zabalte a utvořte pečicí kapsu. Tu přendejte na gril, který zaklopte. Kuře takto grilujte 35 minut. Pak kapsu opatrně otevřete a stehna ještě přendejte přímo na grilovací rošt. Grilujte z každé strany 3 minuty. Kuře dejte do mísy a přelijte medem smíchaným se zbytkem sójové omáčky.
4. Jarní cibulku omyjte a očistěte. Nakrájejte ji na drobné kousky. Paličky a špalíčky přendejte na tác a posypte nasekanou cibulkou a sezamovými semínky.