
Kuřecí placičky s pohankou a zimním salátem

Snadné
31-45 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Kuřecí prsní řízky 600 g
- Cibule šalotka 3 ks
- Česnek 2 strouž.
- Zázvor 2 cm
- Bazalka čerstvá 1/2 hrs.
- Limetka 1 ks
- Cibulka jarní 2 ks
- Rybí omáčka 1 plž
- Chilli paprička 1 ks
- Cukr krupicový 20 g
- Mrkev 1 ks
- Jablko 1 ks
- Zelí červené 100 g
- Pepř
- Majonéza 60 g
- Olej olivový 1 plž
- Sůl
- Sriracha 2 plž
- Pohanka 240 g
- Salátová okurka 1 ks
- Kuřecí prsní řízky 600 g
- Cibule šalotka 3 ks
- Česnek 2 strouž.
- Zázvor 2 cm
- Bazalka čerstvá 1/2 hrs.
- Limetka 1 ks
- Cibulka jarní 2 ks
- Rybí omáčka 1 plž
- Chilli paprička 1 ks
- Cukr krupicový 20 g
- Mrkev 1 ks
- Jablko 1 ks
- Zelí červené 100 g
- Pepř
- Majonéza 60 g
Příprava
- 1Kuřecí prsa očistěte a pomelte. Šalotkou oloupejte a nakrájejte najemno. Zázvor s česnekem oloupejte a pokrájejte najemno. Bazalku pokrájejte. Smíchejte krutí maso, šalotku, zázvor, česnek, bazalku, lžičku limetové kůry, jemně pokrájenou jarní cibulku, chilli papričku, rybí omáčku, 10 g cukru, sůl a pepř.
- 2Z masové hmoty pomocí namočených rukou vytvořte stejně velké placičky. Nechte 20 minut odležet v lednici.
- 3Mrkev a jablko omyjte a nahrubo nastrouhejte, zelí najemno nakrouhejte a jarní cibulku pokrájejte na tenká kolečka. Ingredience na salát promíchejte spolu se 2 lžícemi limetové šťávy, lžící olivového oleje a zbytkem cukru. Osolte a opepřete podle chuti.
- 4Majonézu smíchejte se srirachou. Pohanku uvařte podle návodu na obalu.
- 5Na rozpálené pánvi opékejte placičky dozlatova. Podávejte s pohankou, salátem, okurkou nakrájenou na tenké plátky a pikantní majonézou.
- 6TIP : vyzkoušejte pohanku jako netradiční přílohu
- 7železo – zdroj železa , který přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání
- 1Kuřecí prsa očistěte a pomelte. Šalotkou oloupejte a nakrájejte najemno. Zázvor s česnekem oloupejte a pokrájejte najemno. Bazalku pokrájejte. Smíchejte krutí maso, šalotku, zázvor, česnek, bazalku, lžičku limetové kůry, jemně pokrájenou jarní cibulku, chilli papričku, rybí omáčku, 10 g cukru, sůl a pepř.
- 2Z masové hmoty pomocí namočených rukou vytvořte stejně velké placičky. Nechte 20 minut odležet v lednici.
- 3Mrkev a jablko omyjte a nahrubo nastrouhejte, zelí najemno nakrouhejte a jarní cibulku pokrájejte na tenká kolečka. Ingredience na salát promíchejte spolu se 2 lžícemi limetové šťávy, lžící olivového oleje a zbytkem cukru. Osolte a opepřete podle chuti.
- 4Majonézu smíchejte se srirachou. Pohanku uvařte podle návodu na obalu.
- 5Na rozpálené pánvi opékejte placičky dozlatova. Podávejte s pohankou, salátem, okurkou nakrájenou na tenké plátky a pikantní majonézou.
- 6TIP : vyzkoušejte pohanku jako netradiční přílohu
- 7železo – zdroj železa , který přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.