Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKoláč s rajčaty, kukuřicí a kozím sýrem
Albert logoAlbert logo
  • Koláč s rajčaty, kukuřicí a kozím sýrem

Koláč s rajčaty, kukuřicí a kozím sýrem

Koláč s rajčaty, kukuřicí a kozím sýrem
Náročné
Více než 60 minut
0/5

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 170 g
  • Mouka špaldová 250 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Pepř 1/2 člž
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Kozí sýr bloček 200 g
  • Česnek 8 strouž.
  • Směs čerstvých bylinek 1 hrs.
  • Vejce 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Bazalka čerstvá 2 plž
  • Kukuřice sterilovaná 4 hrs.
  • Rajče 300 g
  • Balzamikový ocet
  • Olej olivový
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Máslo 170 g
  • Mouka špaldová 250 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Pepř 1/2 člž
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Kozí sýr bloček 200 g
  • Česnek 8 strouž.
  • Směs čerstvých bylinek 1 hrs.
  • Vejce 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Bazalka čerstvá 2 plž
  • Kukuřice sterilovaná 4 hrs.
  • Rajče 300 g
  • Balzamikový ocet

Příprava

1
Do misky nebo nádoby kuchyňského robotu dejte mouku, sůl a pepř. Promíchejte a potom přidejte máslo. Propracujte ho s moukou na drobenku. Potom přidejte žloutek a 2–3 lžíce ledové vody, uhněťte hladké těsto. Pokud by špatně drželo pohromadě, přilijte trochu vody. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v lednici aspoň půl hodiny odpočívat. Mezitím předehřejte troubu na 200°C a připravte si suroviny na náplň.
2
Odřízněte vršek česneku, aby vykoukly jednotlivé stroužky. Palici položte na alobal, pokapejte olivovým olejem, tak aby zatekl mezi stroužky, zabalte a dejte ho na 45 minut do vyhřáté trouby zezlátnout a změknout. Nechte chvíli vychladnout, pak stroužky vymáčkněte ze slupek, rozmačkejte je vidličkou a smíchejte s kozím sýrem, čerstvými bylinkami, solí a pepřem.
3
Zatímco budete péct česnek, rozpusťte v pánvi se silným dnem máslo, přidejte cibuli, špetku soli a pepře a na středním plameni opékejte dozlatova. Zhruba po 5 minutách přidejte lžičku cukru, stáhněte plamen a nechte cibuli zkaramelizovat do zlatohnědé barvy – trvá to asi 20 minut. Cibule se nesmí připálit, míchejte ji na opravdu mírném ohni, případně ji podlijte lžící vody. Pak vsypte kukuřici a míchejte dalších 5 minut, aby chytila barvu. Stáhněte z ohně a vmíchejte bazalku.
4
Vychlazené těsto vyválejte na 3mm silný kulatý plát a přesuňte ho na plech vyložený pečicím papírem. Potřete ho připraveným kozím sýrem s česnekem, od kraje nechte asi 1,5 cm místa. Navrch naneste zhruba polovinu cibulovo-kukuřičné směsi, pak rozložte rajčata, pokapejte je olivovým olejem, osolte a opepřete. Na rajčata dejte zbytek cibule s kukuřicí a snítky tymiánu. Okraje těsta přehněte přes rajčata a potřete je prošlehaným vajíčkem. Nechte asi 15 minut v lednici vychladit.
5
Troubu stáhněte na 180°C a vložte do ní koláč. Pečte ho 45–55 minut, těsto by mělo zezlátnout a rajčata změknout. Vyjměte z trouby, nechte 5 minut vychladnout a podávejte. Koláč je výborný pokladený čerstvým kozím sýrem nebo pokapaný balzamikovým octem.
1
Do misky nebo nádoby kuchyňského robotu dejte mouku, sůl a pepř. Promíchejte a potom přidejte máslo. Propracujte ho s moukou na drobenku. Potom přidejte žloutek a 2–3 lžíce ledové vody, uhněťte hladké těsto. Pokud by špatně drželo pohromadě, přilijte trochu vody. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v lednici aspoň půl hodiny odpočívat. Mezitím předehřejte troubu na 200°C a připravte si suroviny na náplň.
2
Odřízněte vršek česneku, aby vykoukly jednotlivé stroužky. Palici položte na alobal, pokapejte olivovým olejem, tak aby zatekl mezi stroužky, zabalte a dejte ho na 45 minut do vyhřáté trouby zezlátnout a změknout. Nechte chvíli vychladnout, pak stroužky vymáčkněte ze slupek, rozmačkejte je vidličkou a smíchejte s kozím sýrem, čerstvými bylinkami, solí a pepřem.
3
Zatímco budete péct česnek, rozpusťte v pánvi se silným dnem máslo, přidejte cibuli, špetku soli a pepře a na středním plameni opékejte dozlatova. Zhruba po 5 minutách přidejte lžičku cukru, stáhněte plamen a nechte cibuli zkaramelizovat do zlatohnědé barvy – trvá to asi 20 minut. Cibule se nesmí připálit, míchejte ji na opravdu mírném ohni, případně ji podlijte lžící vody. Pak vsypte kukuřici a míchejte dalších 5 minut, aby chytila barvu. Stáhněte z ohně a vmíchejte bazalku.
4
Vychlazené těsto vyválejte na 3mm silný kulatý plát a přesuňte ho na plech vyložený pečicím papírem. Potřete ho připraveným kozím sýrem s česnekem, od kraje nechte asi 1,5 cm místa. Navrch naneste zhruba polovinu cibulovo-kukuřičné směsi, pak rozložte rajčata, pokapejte je olivovým olejem, osolte a opepřete. Na rajčata dejte zbytek cibule s kukuřicí a snítky tymiánu. Okraje těsta přehněte přes rajčata a potřete je prošlehaným vajíčkem. Nechte asi 15 minut v lednici vychladit.
5
Troubu stáhněte na 180°C a vložte do ní koláč. Pečte ho 45–55 minut, těsto by mělo zezlátnout a rajčata změknout. Vyjměte z trouby, nechte 5 minut vychladnout a podávejte. Koláč je výborný pokladený čerstvým kozím sýrem nebo pokapaný balzamikovým octem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 13 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 13 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 13 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.