Albert logo
  • Plněný slaný štrůdl z listového těsta ve tvaru hada

Plněný slaný štrůdl z listového těsta ve tvaru hada

Plněný slaný štrůdl z listového těsta ve tvaru hada
Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Párty
Předkrm

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 1 plž
  • Listové těsto 2 ks
  • Mléko 2 plž
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Mák mletý 2 člž
  • Kečup
  • Olej olivový 1 plž
  • Cibule 2 ks
  • Oregano sušené 1 člž
  • Česnek 2 strouž.
  • Salám 280 g
  • Paprika nakládaná 1 ks
  • Prosciutto 300 g
  • Mozzarella 4 ks
  • Olivy černé 20 ks
  • Máslo 1 plž
  • Listové těsto 2 ks
  • Mléko 2 plž
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Mák mletý 2 člž
  • Kečup
  • Olej olivový 1 plž
  • Cibule 2 ks
  • Oregano sušené 1 člž
  • Česnek 2 strouž.
  • Salám 280 g
  • Paprika nakládaná 1 ks
  • Prosciutto 300 g

Příprava

  1. 1
    Nejdřív si připravte náplň: Olej a máslo rozehřejte v pánvi, přidejte cibuli a na slabém plameni ji nechte zhnědnout. Trvá to okolo 10 minut. Na poslední 3 minuty vmíchejte i česnek a oregano. Směs poté podle chuti osolte, opepřete a dejte stranou.
  2. 2
    Troubu předehřejte na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Pláty listového těsta rozložte na pracovní plochu jeden za druhým, aby se zhruba 1,5 cm překrývaly. U jednoho konce vykrojte trojúhelník 10 x 10 x 14 cm, který vám poslouží na tvorbu ocasu. Odřezky nechte na jazyk a oči.
  3. 3
    Žloutek rozmíchejte s mlékem a potřete jím všechny spoje těsta. Pak na těsto rozprostřete cibuli, kolečka salámu, prosciutto, proužky paprik, plátky mozzarelly a posypte olivami. Poté těsto těsně zarolujte. Přeneste na pečicí plech, vytvarujte do zakrouceného hada, na jednu stranu přilepte ocas, na druhou jazyk a oči.
  4. 4
    Celého hada potřete zbytkem vaječné směsi a povrch v pruzích posypte mákem a solí. Pečte 30 až 40 minut.
  1. 1
    Nejdřív si připravte náplň: Olej a máslo rozehřejte v pánvi, přidejte cibuli a na slabém plameni ji nechte zhnědnout. Trvá to okolo 10 minut. Na poslední 3 minuty vmíchejte i česnek a oregano. Směs poté podle chuti osolte, opepřete a dejte stranou.
  2. 2
    Troubu předehřejte na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Pláty listového těsta rozložte na pracovní plochu jeden za druhým, aby se zhruba 1,5 cm překrývaly. U jednoho konce vykrojte trojúhelník 10 x 10 x 14 cm, který vám poslouží na tvorbu ocasu. Odřezky nechte na jazyk a oči.
  3. 3
    Žloutek rozmíchejte s mlékem a potřete jím všechny spoje těsta. Pak na těsto rozprostřete cibuli, kolečka salámu, prosciutto, proužky paprik, plátky mozzarelly a posypte olivami. Poté těsto těsně zarolujte. Přeneste na pečicí plech, vytvarujte do zakrouceného hada, na jednu stranu přilepte ocas, na druhou jazyk a oči.
  4. 4
    Celého hada potřete zbytkem vaječné směsi a povrch v pruzích posypte mákem a solí. Pečte 30 až 40 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Slané pečení s listový těstem
    Listové těsto je ideální základ pro slané dobroty, které zvládnete připravit během chvilky. Od sýrových šneků přes šátečky až po originální závin ve tvaru hada – inspirujte se recepty z listového těsta, které potěší na pikniku, při večeři i jako pohoštění pro návštěvu.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 05.11.2025 do 11.11.2025

Platný ještě 13 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 6 dní

Od 05.11.2025 do 11.11.2025

Platný ještě 13 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.