Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g brambor , oloupaných,
nakrájených na kousky
2 lžíce + oříšek másla
4 lžíce zakysané smetany BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř
½ lžíce olivového oleje BASIC
2 jablka, nakrájená na 12 klínků
8 bílých klobásek
1 cibule, nakrájená na kolečka
400 ml cidru
1 lžíce plnotučné hořčice

Postup přípravy

Brambory uvařte doměkka, slijte je a rozšťouchejte se 2 lžícemi másla a s 1 lžící zakysané smetany na kaši. Osolte. Ve velké pánvi rozehřejte oříšek másla a olej. Přidejte jablka a opékejte je z každé strany dozlatova. Jablka vyberte z pánve a nechte je stranou. Do stejné pánve vložte klobásky a cibuli a opékejte 6–7 minut ze všech stran. V kastrůlku přiveďte k varu cidre a pod poklicí vařte 10 minut. Pak přimíchejte hořčici, zbývající zakysanou smetanu a jablka. Osolte, opepřete. Podávejte s klobáskami a bramborovou kaší.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty