×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Klobásky s jablky

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Klobásky s jablky

Co budete potřebovat

500 g brambor , oloupaných,
nakrájených na kousky
2 lžíce + oříšek másla
4 lžíce zakysané smetany BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř
½ lžíce olivového oleje BASIC
2 jablka, nakrájená na 12 klínků
8 bílých klobásek
1 cibule, nakrájená na kolečka
400 ml cidru
1 lžíce plnotučné hořčice

Jak na to?

Brambory uvařte doměkka, slijte je a rozšťouchejte se 2 lžícemi másla a s 1 lžící zakysané smetany na kaši. Osolte. Ve velké pánvi rozehřejte oříšek másla a olej. Přidejte jablka a opékejte je z každé strany dozlatova. Jablka vyberte z pánve a nechte je stranou. Do stejné pánve vložte klobásky a cibuli a opékejte 6–7 minut ze všech stran. V kastrůlku přiveďte k varu cidre a pod poklicí vařte 10 minut. Pak přimíchejte hořčici, zbývající zakysanou smetanu a jablka. Osolte, opepřete. Podávejte s klobáskami a bramborovou kaší.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Klobásky s jablky

Hlavní chod Velmi snadné Česká Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

500 g brambor , oloupaných,
nakrájených na kousky
2 lžíce + oříšek másla
4 lžíce zakysané smetany BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř
½ lžíce olivového oleje BASIC
2 jablka, nakrájená na 12 klínků
8 bílých klobásek
1 cibule, nakrájená na kolečka
400 ml cidru
1 lžíce plnotučné hořčice

Jak na to?

Brambory uvařte doměkka, slijte je a rozšťouchejte se 2 lžícemi másla a s 1 lžící zakysané smetany na kaši. Osolte. Ve velké pánvi rozehřejte oříšek másla a olej. Přidejte jablka a opékejte je z každé strany dozlatova. Jablka vyberte z pánve a nechte je stranou. Do stejné pánve vložte klobásky a cibuli a opékejte 6–7 minut ze všech stran. V kastrůlku přiveďte k varu cidre a pod poklicí vařte 10 minut. Pak přimíchejte hořčici, zbývající zakysanou smetanu a jablka. Osolte, opepřete. Podávejte s klobáskami a bramborovou kaší.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty