×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Klobásky s jablky

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Klobásky s jablky

Co budete potřebovat

500 g brambor , oloupaných,
nakrájených na kousky
2 lžíce + oříšek másla
4 lžíce zakysané smetany BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř
½ lžíce olivového oleje BASIC
2 jablka, nakrájená na 12 klínků
8 bílých klobásek
1 cibule, nakrájená na kolečka
400 ml cidru
1 lžíce plnotučné hořčice

Jak na to?

Brambory uvařte doměkka, slijte je a rozšťouchejte se 2 lžícemi másla a s 1 lžící zakysané smetany na kaši. Osolte. Ve velké pánvi rozehřejte oříšek másla a olej. Přidejte jablka a opékejte je z každé strany dozlatova. Jablka vyberte z pánve a nechte je stranou. Do stejné pánve vložte klobásky a cibuli a opékejte 6–7 minut ze všech stran. V kastrůlku přiveďte k varu cidre a pod poklicí vařte 10 minut. Pak přimíchejte hořčici, zbývající zakysanou smetanu a jablka. Osolte, opepřete. Podávejte s klobáskami a bramborovou kaší.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Klobásky s jablky

Hlavní chod Velmi snadné Česká Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

500 g brambor , oloupaných,
nakrájených na kousky
2 lžíce + oříšek másla
4 lžíce zakysané smetany BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř
½ lžíce olivového oleje BASIC
2 jablka, nakrájená na 12 klínků
8 bílých klobásek
1 cibule, nakrájená na kolečka
400 ml cidru
1 lžíce plnotučné hořčice

Jak na to?

Brambory uvařte doměkka, slijte je a rozšťouchejte se 2 lžícemi másla a s 1 lžící zakysané smetany na kaši. Osolte. Ve velké pánvi rozehřejte oříšek másla a olej. Přidejte jablka a opékejte je z každé strany dozlatova. Jablka vyberte z pánve a nechte je stranou. Do stejné pánve vložte klobásky a cibuli a opékejte 6–7 minut ze všech stran. V kastrůlku přiveďte k varu cidre a pod poklicí vařte 10 minut. Pak přimíchejte hořčici, zbývající zakysanou smetanu a jablka. Osolte, opepřete. Podávejte s klobáskami a bramborovou kaší.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty