×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Klobásky s bramborovým salátem

Co budete potřebovat

12 kusů klobásek
Bramborový salát:
600 g salátových brambor
300 g chřestu
1 menší červená cibule
1 hrst hladkolisté petržele
6 kusů nakládaných okurek
4 lžíce vinného octa
80 ml olivového oleje
Sůl, pepř

Jak na to?

Brambory dobře omyjte a i se slupkou dejte vařit do hrnce s osolenou vodou. Vařte doměkka. Brambory sceďte a nakrájejte na větší kostky. Chřest zbavte dřevnatých stonků a vložte na rozpálený gril společně s klobáskami. Opékejte dozlatova ze všech stran. Chřest nakrájejte na kousky 4 cm velké a přidejte je bramborám. Cibuli a okurky nakrájejte na tenké plátky a petržel nasekejte najemno. Vše přidejte do mísy k bramborám. Připravte zálivku z olivového oleje, vinného octa, soli a pepře. Přelijte přes salát a vše dobře promíchejte. Salát můžete podávat ještě lehce teplý nebo ho naopak nechte pár hodin odležet v lednici.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Klobásky s bramborovým salátem

Hlavní chod Velmi snadné Maso Grilování Bezlepkové Videorecept Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

12 kusů klobásek
Bramborový salát:
600 g salátových brambor
300 g chřestu
1 menší červená cibule
1 hrst hladkolisté petržele
6 kusů nakládaných okurek
4 lžíce vinného octa
80 ml olivového oleje
Sůl, pepř

Jak na to?

Brambory dobře omyjte a i se slupkou dejte vařit do hrnce s osolenou vodou. Vařte doměkka. Brambory sceďte a nakrájejte na větší kostky. Chřest zbavte dřevnatých stonků a vložte na rozpálený gril společně s klobáskami. Opékejte dozlatova ze všech stran. Chřest nakrájejte na kousky 4 cm velké a přidejte je bramborám. Cibuli a okurky nakrájejte na tenké plátky a petržel nasekejte najemno. Vše přidejte do mísy k bramborám. Připravte zálivku z olivového oleje, vinného octa, soli a pepře. Přelijte přes salát a vše dobře promíchejte. Salát můžete podávat ještě lehce teplý nebo ho naopak nechte pár hodin odležet v lednici.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
MARINADY