×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Klobásky s bramborovým salátem
60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Maso , Grilování , Bezlepkové ,

Klobásky s bramborovým salátem

Co budu potřebovat

12 kusů klobásek
Bramborový salát:
600 g salátových brambor
300 g chřestu
1 menší červená cibule
1 hrst hladkolisté petržele
6 kusů nakládaných okurek
4 lžíce vinného octa
80 ml olivového oleje
Sůl, pepř

Jak na to?

Brambory dobře omyjte a i se slupkou dejte vařit do hrnce s osolenou vodou. Vařte doměkka. Brambory sceďte a nakrájejte na větší kostky. Chřest zbavte dřevnatých stonků a vložte na rozpálený gril společně s klobáskami. Opékejte dozlatova ze všech stran. Chřest nakrájejte na kousky 4 cm velké a přidejte je bramborám. Cibuli a okurky nakrájejte na tenké plátky a petržel nasekejte najemno. Vše přidejte do mísy k bramborám. Připravte zálivku z olivového oleje, vinného octa, soli a pepře. Přelijte přes salát a vše dobře promíchejte. Salát můžete podávat ještě lehce teplý nebo ho naopak nechte pár hodin odležet v lednici.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Biskupský chlebíček

    Moučníky a koláče 60 minut
  • Sýrové bulky

    Chuťovky 60 minut
  • Mandlové hvězdičky

    Cukroví 30 minut